16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Gigantul Teraplast „înghite” producătorul de ambalaje Somplast de la Năsăud

Teraplast SA, compania-mamă a Grupului Teraplast, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de ambalaje Somplast din Năsăud. Se pare că aceasta nu este singura tranzacție pe care o pregătește Teraplast în țară sau străinătate.

Teraplast anunță într-un comunicat de presă că a preluat pachetul majoritar al producătorului de ambalaje Somplast. Pentru această achiziție, Teraplast a vândut un teren situat în Brașov, pe care funcționa unul dintre depozitele companiei. Acesta a fost vândut cu 1,3 milioane de euro.

„Am decis achiziția Somplast deoarece este deja prezentă pe piața de folii pe care urmează să intrăm în 2021 odată cu investiția făcută de Teraplast Folii Biodegradabile SRL. Integrarea Somplast, după obținerea avizelor de la Consiliul Concurenței, va crea o serie de sinergii la nivel de aprovizionare cu materii prime și eficientizare a utilizării capacităților de producție. Nu în ultimul rând, Somplast este un simbol al industriei județului Bistrița-Năsăud. Ar fi păcat ca această bază industrială să se degradeze și să dispară”, a declarat Alexandru Stânean, CEO Teraplast.

Somplast deține în Năsăud 20.000 de metri pătrați de hale, fiind în prezent utilizate doar 25%. Pe lângă produsele pe care le fabrică, compania este și reciclator autorizat de produse din polietilenă.

Se pare că aceasta nu este singura tranzacție luată în calcul de Teraplast, care studiază perspectivele altor tranzacții în România și străinătate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: