13.8 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

E oficial! Până la finalul anului școlar, părinții își pot lua zile libere să ”studieze” online cu copiii sub 12 ani

Autoritățile centrale au decis să prelungească perioada în care părinții își pot lua zile libere pentru a sta acasă cu copiii. Concediul se poate oferi în varianta în care cursurile continuă..online. Astfel, până la finele anului școlar, părinții vor avea această posibilitate de a beneficia de zile libere.

Ministrul Educației a declarat, zilele trecute, că varianta reînceperii cursurilor, la școală, în 11 ianuarie 2021, este exclusă. Se ia în considerare data de 8 februarie- începutul celui de-al doilea semestru, dar DOAR pentru cei până la ciclul primar inclusiv.

Mai multe despre acest subiect, aici:

VIDEO: ”Vacanța” elevilor, prelungită! CÂND ar putea reîncepe cursurile la clasă:

În acest context, autoritățile centrale au decis și prelungirea perioadei în care părinții pot beneficia de zile libere pentru a ”studia” de acasă cu cei mici.

Prevederile prezentei Ordonanțe de urgență se aplică până la 30 iunie 2021 și în situația în care prin ordin al ministrului educației se dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line” explică autoritățile.

Indemnizația pentru fiecare zi liberă acordată părinților se plătește de către angajator și este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Indemnizația este în sumă brută și este supusă impozitării și plății contribuțiilor de asigurări sociale, de asigurări sociale de sănătate, precum și plății contribuției asiguratorii pentru muncă.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: