28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

VIDEO: ”Vacanța” elevilor, prelungită! CÂND ar putea reîncepe cursurile la clasă:

Ministrul Educației a anunțat că școlile nu se vor deschide la finalul vacanței de iarnă. Acesta ia în considerare prima parte a lunii februarie pentru reînceperea cursurilor în interiorul unităților de învățământ. Măsura aceasta oricum nu s-ar aplica tuturor elevilor. CARE ar fi condițiile pentru o reîntoarcere la clase în luna februarie:

Conform calendarului școlar 2020 – 2021, vacanța de iarnă s-ar fi finalizat în 11 ianuarie 2021, dată la care elevii ar fi fost reașteptați la clase. Dat fiind contexrtul pandemic, cursurile s-au desfășurat exclusiv online, încă din data de 9 noiembrie 2020.

Zilele trecute, ministrul Educației a anunțat că elevii nu vor reveni la clase pe data de 11 ianuarie 2021, așa cum mulți sperau.

Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Conform acestuia, decizia finală de deschidere sau nu a unităților de învățământ ar depinde de autoritățile din domeniul sanitar.

Ar exista o posibilitate ca preșcolarii și elevii de ciclu primar să se reîntoarcă la școală din al doilea semestru.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie” scrie edupedu.ro.

CARE sunt condițiile ce ar trebui îndeplinite pentru ca acest lucru să se și realizeze, vedeți aici:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=u7lD2QuwsqI” loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.