11.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Primăria îi pune la muncă pe asistații social! Dar nu prea are pe cine…

Asistații social sunt obligați să presteze muncă în folosul comunității, pentru ajutorul financiar pe care-l primesc. Joi se vor aproba sarcinile de lucru ale acestora. Totuși, doar puțin peste 10 la sută dintre cei care primesc ajutorul minim garantat vor putea munci…

Pe masa consilierilor locali se va afla joi un proiect de „trasare sarcini„ pentru asistații social din Bistrița și localitățile componente.

Astfel, se va face o situație lunară și se va emite o adeverință prin care se va atesta faptul că beneficiarul de ajutor financiar a ȘI prestat munca desemnată.

Aceste sarcini vor fi trasate celor ce beneficiază de venitul minim garantat, conform legii 416/2001. La nivelul municipiului și a localităților componente sunt aproape 80 de persoane care trăiesc din acest ajutor.

De ajutorul social privind venitul minim garantat beneficiază 37 de familii, fiind în total 77 de persoane”, au explicat reprezentanții Primăriei Bistrița.

În proiectul care se va afla pe masa consilierilor, sarcinile trasate se adresează doar unui număr de 10 persoane. Dintre cei care beneficiază de acest ajutor, doar cei 10 ar fi apți de muncă.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.