21 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

FOTO/VIDEO: Doi turiști blocați cu mașina în nămeți, în vârful muntelui, ajutați de jandarmii montani

Au petrecut câteva zile la o cabană, în crestele munților. Doar că, la întoarcerea spre casă, mașina a rămas împotmolită în nămeți. Jandarmii i-au ajutat, trăgând mașina cu șenilată, dar și curățând drumul de copacii căzuți în urma vântului puternic ce a suflat în ultimele zile.

„Apreciem ajutorul dat cu promptitudine și profesionalism în acțiunea de deszăpezire în care v-am solicitat în Valea Blaznei. Mulțumim echipei de jandarmi montani care ne-au sărit în ajutor și celor de la Alpina Blazna pentru concursul dat. Suntem recunoscători acestor oameni de munte inimoși„, au transmis doi turiști pe pagina Jandarmeriei Bistrița – pentru jandarmii montani Rodna.

Doi turiști din Cluj s-au cazat la o cabană, pentru câteva zile, în crestele munților noștri – la 1.250 metri altitudine.

Doar că la întoarcerea spre casă au rămas împotmoliți, zăpadă fiind mai moale decât atunci când au urcat. În plus, din cauza vântului, pe drumul de acces erau și copaci căzuți.

Jandarmii montani Rodna au intervenit în sprijinul a doi turiști care au rămas blocați cu autoturismul în zăpadă, după ce au petrecut câteva zile la Cabana Diana din Valea Blaznei. Având în vedere faptul că în zonă se află Complexul Alpina Blazna iar accesul cu autovehiculele către cabană era îngreunat de zăpada destul de moale din cauza încălzirii vremii, administratorul complexului le-a oferit un autovehiculul șenilat cu care să poată urca în zonă.

Alături de un angajat al complexului turistic, jandarmii au degajat drumul care era blocat de brazi rupți de vânt, după care au ajuns în zona indicată de către cei doi turiști și le-au acordat sprijin în vederea continuării drumului în siguranță. Cei doi turiști sunt din Cluj și petrecuseră câteva zile la Cabana Diana, care este situată la altitudinea de 1.250 m, la aproximativ 3 km de Complexul Alpina Blazna care este situat la 1.100 m altitudine. Informăm turiștii că momentan drumul în zonă este practicabil în condiții de iarnă”, au transmis reprezentanții IJJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: