12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Caravana mobilă de la Spitalul militar din Cluj sosește sâmbătă în Lechința! Sute de localnici, dornici de vaccinare

Sute de săteni din Lechința și împrejurimi se vor vaccina împotriva Covid 19 sâmbătă, 22 mai. În localitate va sosi caravana mobilă de la Spitalul Militar din Cluj. „Medicii din Cluj au echipe pregătite pentru toată regiunea de Nord-Vest. Cei din Bistrița nu ar fi putut, pentru că au un singur medic. Acolo au deja un centru de vaccinare de care se ocupă”, a explicat dr. Anca Andrițoiu pentru Bistrițeanul.ro.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a mai explicat că primarul Romeo Florean mizează pe aproximativ 200 de persoane.

În plus, fiind vorba de o zi de sâmbătă (22 mai 2021), când elevii nu merg la școală, administrația locală va folosi și microbusele școlare. Cu ele vor fi transportate și alte persoane care doresc să se imunizeze și locuiesc în satele aflate din apropiere.

Sperăm să fie cât mai mulți. Colegele mele au fost deja acolo să verifice dacă spațiul este corespunzător. Imunizarea se va face la Căminul Cultural din Localitate. Colegele mele au transmis toate detaliile necesare, dar și cum anume trebuie compartimentat spațiul, pentru ca totul să fie în regulă”, a mai explicat dr. Anca Andrițoiu.

Primarul Romeo Florian ne-a explicat, la rândul său, că a întocmit liste cu cei care ar vrea să se vaccineze.

Sunt peste 200 de persoane pe liste. Am discutat și cu administratorii unor firme din Corvinești sau Matei, să-și trimită angajații la imunizare. Am avut câteva cazuri nefericite în ultima vreme. Au murit câteva persoane mai în vârstă din cauza Covid19. Sper ca oamenii să înțeleagă că e foarte important să se vaccineze în număr cât mai mare.

Organizăm această campanie pentru cei mai în vârstă, practic. Pentru cei care nu se pot deplasa. Tinerii s-au vaccinat deja. Și eu voi fi în mijlocul lor. M-am vaccinat deja cu Astra-Zeneca, mi-am făcut și rapelul. Slavă Domnului, totul a fost în regulă. Locuitorii din Chiraleș sau Vermeș – din toate satele arondate Lechinței – pot să vină liniștiți… Vom pune la dispoziție și microbusele școlare. Cei de la Spitalul militar din Cluj ne-au contactat deja. Vor veni pregătiți cu tot ce trebuie”, a mai spus Romeo Florian. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: