8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Caravana mobilă de la Spitalul militar din Cluj sosește sâmbătă în Lechința! Sute de localnici, dornici de vaccinare

Sute de săteni din Lechința și împrejurimi se vor vaccina împotriva Covid 19 sâmbătă, 22 mai. În localitate va sosi caravana mobilă de la Spitalul Militar din Cluj. „Medicii din Cluj au echipe pregătite pentru toată regiunea de Nord-Vest. Cei din Bistrița nu ar fi putut, pentru că au un singur medic. Acolo au deja un centru de vaccinare de care se ocupă”, a explicat dr. Anca Andrițoiu pentru Bistrițeanul.ro.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a mai explicat că primarul Romeo Florean mizează pe aproximativ 200 de persoane.

În plus, fiind vorba de o zi de sâmbătă (22 mai 2021), când elevii nu merg la școală, administrația locală va folosi și microbusele școlare. Cu ele vor fi transportate și alte persoane care doresc să se imunizeze și locuiesc în satele aflate din apropiere.

Sperăm să fie cât mai mulți. Colegele mele au fost deja acolo să verifice dacă spațiul este corespunzător. Imunizarea se va face la Căminul Cultural din Localitate. Colegele mele au transmis toate detaliile necesare, dar și cum anume trebuie compartimentat spațiul, pentru ca totul să fie în regulă”, a mai explicat dr. Anca Andrițoiu.

Primarul Romeo Florian ne-a explicat, la rândul său, că a întocmit liste cu cei care ar vrea să se vaccineze.

Sunt peste 200 de persoane pe liste. Am discutat și cu administratorii unor firme din Corvinești sau Matei, să-și trimită angajații la imunizare. Am avut câteva cazuri nefericite în ultima vreme. Au murit câteva persoane mai în vârstă din cauza Covid19. Sper ca oamenii să înțeleagă că e foarte important să se vaccineze în număr cât mai mare.

Organizăm această campanie pentru cei mai în vârstă, practic. Pentru cei care nu se pot deplasa. Tinerii s-au vaccinat deja. Și eu voi fi în mijlocul lor. M-am vaccinat deja cu Astra-Zeneca, mi-am făcut și rapelul. Slavă Domnului, totul a fost în regulă. Locuitorii din Chiraleș sau Vermeș – din toate satele arondate Lechinței – pot să vină liniștiți… Vom pune la dispoziție și microbusele școlare. Cei de la Spitalul militar din Cluj ne-au contactat deja. Vor veni pregătiți cu tot ce trebuie”, a mai spus Romeo Florian. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: