12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

PROTEST, astăzi, la calea ferată din Livezile! S-au săturat!

Traficul infernal dintre Bistrița și Livezile, o distanță de câțiva kilometri care de câțiva ani se parcurge chiar și într-o oră, i-a adus la disperare pe localnici. Localitatea Livezile are la intrare și la ieșire două treceri la nivel cu calea ferată nesemaforizate, iar faptul că șoferii sunt obligați să oprească la fiecare să se asigure formează zi de zi cozi imense de mașini, uneori de la intrarea și până la ieșirea din localitate.

Exasperați de situația pe care nimeni nu pare capabil să o rezolve, astăzi, la ora 15.30, cei din Livezile și-au propus să iasă în zona pieței auto, la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în localitate dinspre Bistrița, pentru a readuce în atenția autorităților situația de acolo. Pe timpul verii, traficul este și mai îngreunat, tranzitul spre Moldova fiind intens.

Situația este absolut ridicolă, mai ales că vorbim de un drum european, în România anului 2021, iar situația nu este de astăzi, de ieri. Cert este că de ani de zile NIMENI nu e în stare să o rezolve: nici primăria, nici Consiliul Județean sau Căile Ferate Române.

Aceleași treceri la nivel cu calea ferată nesemaforizate blochează de altfel traficul în zona Calea Moldovei din municipiul Bistrița zi de zi, iar situația se agravează de la un an la altul, șoferii stând zeci de minute în trafic numai pentru a ieși din oraș spre Năsăud sau spre Livezile.

ARTICOLE SIMILARE

8 COMENTARII

  1. vă mai amintiți când băteam mingea în parcare în anii ’90?
    1 din 4 bistrițeni avea mașină în 2019 față de 1 din 16 în 1992
    (protestul acesta e un fel de hoțu` strigă hoții)

  2. Pai leprele de politicieni nu au fost în stare în 30 de ani să facă nimic,parca suntem blestemati de alegem tot incompetenți de cea mai joasă speță,niste nulități care asteapta sa treaca ziua să invarta banii,si Turc are 4 consilieri plătiți regeste păi își bate joc de banul public ,face piste de biciclete și orașul nu are parcări,nu gândesc sunt nulități,politruci că și el sufocă viață noastră țara, ei se numesc liberali dar de fapt habar nu au nici ei ce reprezintă,cand esti împotriva poporului tau te numești tradator ,voi si psd ați distrus tara iar usr sper să dispară de tot că și partid .

    • Problema in toti anii acestia este a oamenilor nepasatori care nu vor sa isi miste fundul la vot asa ca nu are rost sa dam vina pe partide ca nu au facut.
      In momentul actual nu avem o majoritate in parlament ghici de ce apsenteism la vot si asa va fi in continuare sau mai rau daca noi oameni nu le dam peste bot prin prezenta masiva la vot…

      • Mai rADULE, tu văd că nu pricepi nimic ……și cu prezența masivă la vot ce rezolvi, că tot n-ai pe cine vota, tot javrele astea sunt; PSD, PNL, USR, aceeași mizerie, toți cei ce fac politică în România sunt niste oportuniști și niște incapabili, nu au fost in stare să reușească singuri în viața, așa că au intrat în politică și pupa funduri pt binele propriu, nu-i interesează binele comunității.

  3. Cred că un politician responsabil dacă ar câștiga alegerile cu un singur vot, tot ar trebui să se dedice rezolvării problemelor de fluidizare a transportului. Pe traseul Năsăud- Bistrița nu există alveole pentru autobuzele in tranzit și astfel se formează cozi imense in spatele lor.Administratiile locale și județene nu știu,nu văd sau nu aud ,deci au scuze dizabilitățile .

  4. Chiar este penibil !!!
    Pentru 4 trenuri pe zi, care și alea merg cu viteza unui dric, se formează zilnic cozi de sute de mașini !!!
    Cât de scumpă poate fi o semaforizare la fiecare trecere la nivel cu calea ferată? Cât de greu se poate monta? Doi stâlpi, 6 becuri și doi senzori la șină, înainte și după… Curent electric există !!! Cum naiba de nu sunt in stare să facă nici atâta lucru???
    Totuși, cred că o astfel de lucrare nu poate fi făcută decât de CFR, nu de primărie. Un CFR vai de el, care este sub-finanțat cronic de zeci de ani…

    • Da, 2 stâlpi, 6becuri….si legate toate la.o stație pe pupitru! Pana la aia 2 stâlpi și 6 becuri e cale lunga! Nu ti o zic cu rautate ,dar nu e chiar asa ! Oricum inteleg păsul tau , trăim I anul 2021 și o chestie din asta ar trebui rezolvata! Ptr trei bariere de acest gen a fost nevoie în tara noastră de 4 ani! Deci iti dai seama…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: