13.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Spitalul Sanovil, creștere spectaculoasă în 2020!

Anul pandemic 2020 a avut semne bune pentru Sanovil, care a bifat o creștere spectaculoasă a afacerii. Sanovil, fondat și controlat de medicul Gavrilaș Mureșan, a avut, în 2020, o creștere a cifrei de afaceri cu 45 %.

Dacă în anul 2019 Sanovil înregistra o cifra de afaceri de 11,454,245 lei, iată că anul pandemic a adus cu sine o creștere pâna la 16,129,178 lei. Profitul însă a atins cote record.  În 2019 acesta era de 1,436,354 lei, însă anul 2020 a venit cu o creștere de 231%. Astfel că acum profitul net înregistrat este de 4,758,989 lei. A fost probabil cel mai bun an al centrului medical de la deschidere și pană acum.

În 2021, s-a deschis și Spitalul de Recuperare, oncologie și îngrijiri paliative, tot în cadrul grupului. Această unitate se întinde pe o suprafață de 3000 mp. Pe lângă baza de recuperare, aceasta posedă și 62 de paturi. Pe viitor, în planul de investiții se află și o policlinică de 4,500 mp. Investiția cumulată în cele doua proiecte se ridica la aproximativ 2 milioane de euro.

Din grupul Sanovil  fac parte 5 companii, toate controlate de medicul Gavrilaș Mureșan. Cea mai mare dintre ele, este Murivisan SRL. În 2020 a înregistrat o cifra de afaceri de 16,658,690 lei, la fel ca în anul fiscal precedent. Profitul net înregistrat al companiei este de 4,096,245 lei, în scădere cu 17% comparativ cu anul 2019.

Business-ulrile din acest sector au suferit o serie de moficări, ca urmare a pandemiei. Criza sanitară generată de pandemia de COVID-19 în industria medicală și farma, a accelerat procesele de digitalizare în companiile cu același profil. Pacienții au solicitat părerea unui specialist chiar și în timpul pandemiei, când accesul la servicii medicale a fost îngreunat.

Compania s-a bazat pe inovație și accesul la soluții digitale

Inovația și accesul la soluții digitale pentru pacienți au fost obiectivele companiilor în această perioadă, în care telemedicina a devenit un serviciu medical comun. Business-urile medicale au fost nevoite să dezvolte servicii digitale în același ritm cu nevoia pacienților de acces ușor la consultații sau medicamente.

„Tehnologia, digitalizarea, inovația au ajuns cap de listă în orice sector, iar cel al serviciilor medicale nu face distincție. Primul lucru care îmi vine în minte este telemedicina. De multă vreme adusă în discuție, telemedicina a beneficiat de implementarea cadrului legal în perioada stării de urgență și s-a dovedit a fi un real succes. O altenativă de viitor oferită pacienților pentru anumite tipuri de interacțiuni cu medicul”, a spus Raluca Radbata, Sector Head Pharma & TMT.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Bravo lor. Felicitari, dar sa stiti ca am fost de mai multe ori la ei si nu difera deloc calitativ de serviciile primite de pacienti la policlinicile si spitalele de stat . Vin tot felul de ” specialisti ” de la Cluj sau Mures… se uita la tine … si efectiv ” fusaresc ” numa… sa ” scape de tine ” … ( si te invita sa mergi la ei … la Cluj … sau Mures ) . ESTE O CLINICA PENTRU BOGATANI … nu pentru oamenii de rand .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: