10.4 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Dolha: 350 de bistrițeni au decedat în valul 4! Trebuie să ne vaccinăm!

Prefectul Stelian Dolha a anunțat azi că nu se întrevăd șanse de relaxare a măsurilor restrictive odată cu venirea sărbătorilor. „Bate la ușă valul 5. În valul 4 au murit 350 de bistrițeni. Trebuie să ne vaccinăm!”, a declarat acesta.

Astăzi a avut loc o ședință de Colegiu Prefectural, discutându-se despre situația vaccinării în județ.

Trebuie să ne vaccinăm. Nu trebuie să lăsăm garda jos. Mulți se așteaptă la măsuri de relaxare acum, că vin sărbătorile. Dar dacă ne uităm în Europa, valul 5 bate la ușă! Nu e momentul să lăsăm garda jos. Trebuie să ne vaccinăm”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Acesta a explicat că doar prin vaccinare putem evita dezastrul din valul 4.

Nu vreau să pățim ca în valul 4. Știți câți morți am avut? 350 de morți în două luni și jumătate. Am avut 111 în septembrie, 188 în octombrie și încă 47 în noiembrie. Asta ar trebui să ne spună să fim în continuare precauți și să ne vaccinăm cât mai mulți”, a subliniat prefectul.

Șefa DSP BN a explicat că unii bistrițeni înțeleg nevoia de vaccinare, în alte zone încă se „lucrează” la conștientizare.

La Parva, de exemplu, am dus echipă mobilă și s-au vaccinat trei persoane. În schimb, sunt primari care ne solicită să mai trimitem echipe mobile. Azi a sunat de la Ciceu Giurgești, vor să se vaccineze deși sunt mulți vaccinați acolo. Au fost la Spermezeu și a venit multă lume chiar pentru doza întâi. Încercăm pe toate căile să vaccinăm și în centre rezidențiale, și persoanele nedeplasabile. Sper să mai creștem procentul acesta. Dacă va intra obligativitatea certificatului verde poate se va mobiliza mai multă lume pentru vaccinare”, a declarat Anca Andrițoiu.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru s-au înregistrat 21 de cazuri noi și trei decese.

Situația epidemiologică și incidența cazurilor COVID, la nivelul județului nostru, în imaginile de mai jos:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: