1.3 C
Bistrița
luni, decembrie 6, 2021

Comisia Europeană spune NU folosirii telefoanelor la ATI, din cauza riscului de incendiu. La Bistrița, acestea au dispărut din ATI de ani de zile

Comisia Europeană recomandă ca telefoanele mobile și alte echipamente electrice portabile să nu fie folosite în ATI, în special ATI Covid, unde consum de oxigen este mare. Recomandarea vine ca urmare a celor aproape 40 de incendii raportate. La Bistrița, telefoanele și tabletele au dispărut de la ATI de ani de zile.

Până în vara acestui an au fost raportate în jur de 40 de incendii, cel puțin jumătate dintre ele având ca rezultat decese și răniri. În aceste condiții, Comisia Europeană vine cu o serie de recomandări pentru a reduce riscul de incendii legate de utilizarea oxigenului în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Pe lista recomandărilor apare și interzicerea utilizării echipamentelor electrice portabile în apropierea pacienților care sunt conectați la surse de oxigen, pentru a elimina eventualele surse de aprindere.

Astfel, unele spitale din țară au început să interzică telefoanele mobile și tabletele în secțiile ATI dedicate Covid. La Bistrița, telefoanele au dispărut de la ATI de ani de zile.

„Aparținătorii care merg în vizită nu au voie cu telefonul și nici pacienții. Aparținătorii află date despre pacienți prin intermediul centralei, iar cei de la ATI printr-o persoană desemnată în acest sens. Există și afișe pe uși cu această recomandare. Nu este nouă recomandarea. Deși la ATI starea pacienților este gravă și mulți nici nu pot folosi telefonul”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Florin Lazăr, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Deocamdată, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost ferit de astfel de incidențe, deși pandemia de Covid a dublat consumul de oxigen.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...