16.2 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Alte două puncte termice din Bistrița urmează să fie demolate pentru a face loc unor parcări

Încă două puncte termice aflate într-o stare avansată de degradare urmează să fie demolate, conform unui proiect de hotărâre ce urmează a fi discutat săptămâna aceasta în Consiliul Local al municipiului Bistrița.

De această dată, municipalitatea vizează punctul termic de pe Aleea Trandafirilor și Axente Sever. Cel de pe Aleea Trandafirilor ocupă 314 mp, iar cel de pe Axente Sever 226 mp.

„Aici vom avea în primă fază parcări la sol, iar apoi vom construi parcări pe structură ușoară. Dintre cele nouă puncte termice care pot fi demolate, acestea trei nu au post TRAFO. Celelalte fiind cu post TRAFO vor fi demolate ulterior.

Viitoarele parcări vor avea încorporate Punctele Trafo, astfel încât să nu mai facem relocări pentru că durează și costă foarte mult. Vom lua partea bună a lucrurilor, adică ne vom folosi de infrastructura existentă și vom amenaja stații de încărcare electrică a autovehiculelor. Îmi propun să amenajăm undeva între 1500 și 2000 de locuri de parcare, în maxim 2 ani.”, a declarat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

În total, municipalitatea vrea ca 9 puncte termice să fie transformate în pacări. Este vorba în prima fază despre parcări la sol, pentru care lucrările se finalizează repede și nu sunt costisitoare. Ulterior, în locațiile respective se vor amenaja parcări supraetajate.

Mai puteți citi despre acest subiect:

Stații de încărcare pentru mașinile electrice, în parcările făcute în locul punctelor termice

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: