15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Stații de încărcare pentru mașinile electrice, în parcările făcute în locul punctelor termice

Municipalitatea a început demolarea unor puncte termice, ce urmează să facă loc unor parcări. Acestea vor fi dotate inclusiv cu stații de încărcare pentru autoturisme electrice, anunță primarul Ioan Turc.

Pentru a compensa din locurile de parcare care dispar în urma implementării unor proiecte pe fonduri europene, Primăria Bistrița sacrifică 9 puncte termice din municipiu. Acestea vor face locul unor parcări.

Trei dintre punctele termice aflate într-o stare deplorabilă, focar de infecție și adăpost pentru oamenii străzii au fost deja demolate, iar alte cinci dintre acestea de pe Intrarea Cireșului, Sucevei, Nicolae Bălcescu, Grănicerilor, Gării și Dumbravei urmează să fie demolate. Se pare că acestea vor fi dotate și cu stații de încărcare pentru mașinile electrice, anunță primarul Ioan Turc:

„Punctele termice dezafectate de pe Intrarea Cireșului, Sucevei, Nicolae Bălcescu, Grănicerilor, Gării și Dumbravei sunt următoarele pe listă în vederea demolării.
Totul după definitivarea situației posturilor trafo, împreună cu reprezentanții „Electrica”, fiind necesare studii de coexistență pentru ca noile parcări să aibă și infrastructura necesară unor stații de încărcare a mașinilor electrice”.

Este vorba în prima fază despre parcări la sol, pentru care lucrările se finalizează repede și nu sunt costisitoare. Ulterior, în locațiile respective se vor amenaja parcări supraetajate. Până în acest moment au fost demolate trei astfel de puncte termice.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: