26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

ANALIZĂ: Spune-mi de unde ești, ca să-ți spun dacă mergi luni la școală! În localitățile unde „nu e la modă vaccinarea” și școlile rămân în online

Inspectoratul Școlar Județean a făcut publică rata de vaccinare din toate unitățile de învățământ din județ. Cele care au sub 60% din personal vaccinat continuă cursurile online. O analiză sumară scoate în evidență că în localitățile unde copiii rămân acasă nici nu „se poartă vaccinarea”. În Sîngeorz-Băi, unde copiii atât din grădiniță, cât și din școala generală rămân acasă, se înregistrează una dintre cele mai mici rate de vaccinare din județ.

Potrivit unei situații făcut publice de Inspectoratul Școlar Județean, 43 de școli generale, licee și școli generale din județ vor face cursurile în online în următoarea perioadă. Asta pentru că mai puțin de 60% din personal este vaccinat.

Ei bine, la o analiză sumară realizăm că în localitățile unde școlile desfășoară cursuri online nici nu e „la modă” vaccinarea. Așa că nu ne miră faptul că nici profesorii de acolo nu s-au înghesuit în centrele de vaccinare…

De pildă, în orașul Sângeorz-Băi, atât copiii de grădiniță, cât și cei de școală generală rămân acasă din cauza ratelor reduse de vaccinare în rândul personalului. La grădinița din orașul-stațiune doar 35% din personal e vaccinat.

Potrivit celor mai recente date cu privire la rata de vaccinare pe localități (informațiile au fost centralizate în 5 octombrie) Sîngeorz-Băi se numără și printre localitățile cu una dintre cele mai reduse rate de vaccinare din județ: doar 10,5% dintre locuitori erau vaccinați acum o lună.

Școala Gimnazială Negrilești are una dintre cele mai reduse rate de vaccinare, doar 35% dintre cadrele didactice și personalul auxiliar s-au vaccinat. Situația nu e roz nici la nivel de comună: rata de vaccinare este de puțin peste 15%.

În topul comunelor cu ratele cele mai mici de vaccinare este și Măgura Ilvei, unde, acum o lună doar 12,6% dintre locuitori erau imunizați. Și copiii de la școala de aici rămân acasă, înregistrându-se, de asemenea, una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din unitățile de învățământ: 35%.

Nici la Tiha Bârgăului nu se omoară lumea cu vaccinarea…

În topul celor mai „nevaccinate” comune este și Tiha Bârgăului, cu o rată de imunizare de puțin peste 10%. La fel stă treaba și în școală, școala din Tiha Bârgăului având a doua cea mai mică rată de vaccinare din județ – 26%.

Și copiii din Budacu de Jos rămân acasă, doar 40% din personalul școlii gimnaziale fiind vaccinat. Nici nu e de mirarea, procentul de vaccinare la nivel de comună nu trecea acum o lună de 15,5%.

Lista cu ratele de vaccinare din școli o puteți urmări mai jos:

BN_situatie-vaccinare-scoli_2.11.2021

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...