21.9 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

La Consiliul Județean se pot depune proiecte dedicate bugetării participative!

Nr.VIII/1387/19.01.2022

ANUNŢ

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud anunță că în perioada 22 ianuarie – 20 februarie 2022 se dă startul depunerii proiectelor dedicate bugetării participative.

Cetățenii, care au cel puțin 18 ani împliniți, pot să-și expună online problemele cu care se confruntă, să sugereze soluții de rezolvare a acestora, să propună idei și inițiative proprii sub formă de proiecte prin intermediul secțiunii Bugetare participativă” aflată pe pagina oficială de internet a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru a răspunde ideilor, soluțiilor și nevoilor locuitorilor județului Bistrița-Năsăud, bugetarea participativă își propune implicarea directă a cetățenilor județului Bistrița-Năsăud în procesul de decizie pentru stabilirea modului în care sunt cheltuiți o parte din banii publici.

Toate proiectele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate urmează să fie afișate pe pagina oficială de internet a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, secțiunea Bugetare participativă” și supuse votului online al cetățenilor în perioada 1 martie – 31 martie 2022.

Propunerile trebuie să se axeze pe următoarele domenii și subdomenii:

Domeniul „Servicii sociale pentru protecția copilului, a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor vârstnice, a familiei și a altor persoane aflate în nevoie socială”

a) Subdomeniul „Protecția copilului”

b) Subdomeniul „Persoane cu dizabilități”

Domeniul „Sănătate”

a) Subdomeniul „Spitalizare continuă”

b) Subdomeniul „Ambulatoriu”

Domeniul „Cultură”

a) Subdomeniul „Arheologie”

b) Subdomeniul „Arte vizuale”

c) Subdomeniul „Tradiții și meșteșuguri”

Domeniul „Sport și tineret”

a) Subdomeniul „Sport”

Domeniul „Turism”

a) Subdomeniul „Velo-turism”

b) Subdomeniul „Drumeții montane”

Fiecare propunere trebuie să aibă un cost total de cel mult 200.000 lei (inclusiv TVA).

Pentru mai multe detalii, puteți consulta pagina de internet a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, www.portalbn.ro. – Servicii online, secțiunea „Bugetare participativă”, unde veți putea găsi toate informațiile utile pentru derularea unui proiect.

PREȘEDINTE,

EMIL RADU MOLDOVAN

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: