12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Închisoare pentru cei care înjură politicieni sau partide?! Se pregătește o lege în sensul acesta

Se pregătește o lege care prevede ca persoanele care incită la ură împotriva altor persoane sau grupuri de persoane pe criterii de rasă, sex, boală, etnie, avere sau chiar apartenență politică sunt pasibie de închisoare.

Legea vine ca un răspuns la problemele care au avut loc în trecut în ceea ce privește rasismul și divergențele politice.

Cei care înjură public politicieni sau partide politice vor avea probleme cu legea.

Injuriile și mai ales atacurile la persoană pe motiv religios, rasial, politic sau de boală pot să fie sancționate cu amendă ori cu închisoare de la șase luni până la trei ani.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a declarat că există o diferență majoră între o părere sau incitare la ură:

„Orice critică care nu incită și nu generează un pericol imediat la adresa unei persoane sau a unei comunități, pe considerentul că persoana respectivă sau comunitatea face parte dintr-un grup pe un anumit criteriu, nu intră sub această incidență. Este libertate de exprimare, dar nu e un drept absolut. Comportă responsabilități”, a spus Asztalos Csaba, președintele CNCD.

Deputații de Bistrița-Năsăud au trebuit să voteze și ei această inițiativă de lege, iar din cei cinci trimiși ai județului la Camera Deputaților, patru au votat pentru și unul împotrivă.

Lorand Sas, deputatul mai puțin prezent din viața publică, a votat împotriva acestei legi pe care toți reprezentanții USR din Parlament au votat-o negativ.

Deputații PSD Daniel Suciu și Ivan Bogdan Gruia împreună cu deputații PNL, Diana Morar și Robert Sighiartău, au votat pentru. Diana Morar este și secretar al comisiei juridice din Parlament.

Iată cum arată, în acest moment, legea:

„Art. 369. – Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. NICI O DIFERENTA INTRE RUSIA SI HOTZII ASTIA
    CUM ADICA NU I POT INJURA?
    DACA II VOTEZ AM DREPTUL SA I INJUR ATATA TIMP CAT NU SI RESPECTA PROMISIUNEA
    SA SE ALIEZE CU PUTIN SI SA NE BAGE LA ZDUP PE TOTI…
    ‘N PI…….Z….D….A MA MIII LOR DE POLITRUCI MINCINOSI SI HOTZI!

  2. Dați voinicește din coate,
    Când păreți buni de nimic.
    Sau vă pricepeți la toate?
    Dansați tangou din buric.
    Alegeți partid convenabil
    Cu: – Am înțeles! Să trăiți!
    Drept stadiu indispensabil
    Pentru noi vechi parveniți.

  3. O vorba romaneasca suna asa.
    Spune-mi cu cine te invecinezi si iti spun cine esti.
    Dupa modelul putinist din URSS-ul anului 2022 iata ca poilitrucii din Romania dupa 33 de ani de la Revolutie isi croiesc din nou o lege cu dedicatie ca sa stea si mai sigur in ascunzisuri si catacombele politicii create de ei.
    TRIST si revoltator !
    Nu va ganditi obedientilor ca de aceea tinerii parasesc Romania cu sutele de mii si cel mai recent sondaj ne spune noua ca doar 26% din romani si-ar apara tara in caz de razboi.
    Motivele sunt tocmai CORUPTIA si legile facute de politrucii neamului cu PENSII SPECIALE.

  4. Sunt foarte curios cati ies acum in strada? Sau gata, si-au luat tara inapoi si este suficient? Ca sa vedem originea acestei legi trebuie sa vedem si de ce s-a a juns aici. De doi ani foarte multe corporatii de presa au fost alimentate cu bani din greu. Acum probabil ca politicienii nu mai vor sa „sponsorizeze” presa si ii baga pumnul in gura. In rtmul asta in curand nu o sa fim ca Rusia! O sa fim ca si Coreea de Nord!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: