21.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Goana după cele mai bune licee. Cu ce medii s-a intrat anul trecut la liceele de top:

Ieri s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. Odată ce emoțiile absolvenților de Gimnaziu au trecut, începe goana după cele mai râvnite specializări de la liceele de top. Din cauza pandemiei, care a dus cursurile în online, ultimele medii de intrare la liceu de anul trecut nu mai pot fi luate drept reper.

Absolvenții de Gimnaziu au scăpat ieri de emoții, după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională. Dacă anul trecut niciun elev din județ nu a reușit să obțină media 10, anul acesta, nota maximă a fost obținută de două eleve din muncipiu.

Este vorba despre Maria Alexandra Pop de la Școala Generală „Avram Iancu”, care este și șefă de promoție și olimpică și Sofia Briana Iacobescu de la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița și ea șefă de promoție.

În topul celor mai bune medii obținute anul acesta la Evaluarea Națională se află Școala Gimnazială nr. 1 cu 6 elevi care au peste 9,70, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud.

Mai multe despre notele obținute la Evaluarea Națională puteți citi mai jos:

S-au afișat REZULTATELE la Evaluarea Națională: Două medii de 10 în Bistrița-Năsăud!

Notele obținute la Evaluarea Națională anul acesta sunt mult mai mari decât cele de anul trecut, când o perioadă îndelungată de timp cursurile s-au desfășurat online. Anul trecut, doar 9 elevi din tot județul au reușit să obțină medii mai mari de 9,80. Anul acesta, 16 elevi au reușit să obțină medii de peste 9,80.

De exemplu, anul trecut doar 167 de elevi au reușit să obțină medii peste 9, în timp ce anul acesta numărul absolvenților de gimnaziu care au luat peste 9 ajunge la 225.

Cum arată ultimele medii de intrare la liceu de anul trecut?

Cu medii mult mai mari decât anul trecut, ultimele medii de intrare de la licee nu par să mai fie un reper acurat pentru generația aceasta de absolvenți. La Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, anul trecut s-a intrat la Matematică-Informatică cu 8,42, în condițiile în care în 2020 ultima medie de la această specializare a fost de 9,37. Tot la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” s-a intrat și cu medii de 6 și 7.

La Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, ultima medie la Matematică-Informatică a fost anul trecut 8,83, în condițiile în care în 2020, ultima medie a fost 9.03. La Științele Naturii, anul trecut s-a intrat și cu 7,93, iar la Științele Sociale cu 8,59.

Surpriza vine de la Colegiul Tehnic INFOEL, unde la Matematică-Informatică s-a intrat și cu 5, iar la Electronică și automatizări cu 4. La Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud s-a intrat cu 3,44 la Matematică Informatică, cu 6 la Filolofie și 8 la Științele Naturii.

Cu 5 și 6 s-a intrat anul trecut și la Colegiul Național „Petru Rareș” dinBEclean, la Matematică-Informatică, Științele Sociale și Științele Naturii. La Economic s-a intrat cu 4,94.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: