10.8 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

FOTO VIDEO Excursie la vânătoare plătită scump de trei francezi: s-au ales cu dosar penal după ce au vânat 6 căprioare

Un român și trei francezi au ajuns la Poliție după ce au mers la vânătoare fără permis de vânătoare și braconaj în pădurile din Sânmihaiu de Câmpie.

Un bărbat din Sânmihaiu de Câmpie de 44 de ani împreună cu trei cetățeni veniți din Franța cu vârste cuprinse între 51 și 74 de ani au fost la vânătoare fără permise și au împușcat ilegal mai mulți căpriori.

La caz au intervenit luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Armele erau deținute de bărbatul din Sânmihaiu de Câmpie și folosite de francezi pentru a ucide mai multe animale.

La domiciliul bărbatului au fost descoperite și ridicate 6 trofee, carnea și 4 piei provenite de la căpriorii braconați, 5 arme deținute legal și care ar fi fost folosite la acțiunile de braconaj, precum și un autovehicul care ar fi fost folosit la acțiunile ilegale de vânătoare.

„Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, iar, din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 19-21 septembrie a.c., cei patru ar fi mai desfășurat 6 acțiuni de vânătoare neautorizate și ar fi împușcat 6 căpriori, pe care ulterior i-ar fi transportat la locuința cetățeanului român.

De asemenea, în timpul acțiunilor de vânătoare, cei trei cetățeni francezi ar fi deținut, purtat și folosit o altă armă letală, cu destinația vânătoare, care le-ar fi fost pusă la dispoziție de către bărbatul din Sânmihaiu de Câmpie.

Cei patru bărbați au fost conduși la sediul Poliției, iar, în urma audierilor, au fost reținuți. În cursul zilei de astăzi, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj și transportul vânatului dobândit în urma unor activități de braconaj”, a transmis IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: