18.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Aproape 150 de percheziții în București și 16 județe la o grupare din mafia lemnului

Oamenii legii au luat la puricat 146 de locații din București și alte 16 județe din țară. Una dintre ele este în Bistrița-Năsăud. Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală, spălare a banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.

Perchezițiile domiciliare au avut loc în 146 de  locații din 16 județe: București, Alba, Bacău, Bihor, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Iași, Ialomița, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman și Bistrița-Năsăud. Au fost vizate atât locuințele unor persoane, cât și sediile unor firme. De asemenea, au fost efectuate percheziții domiciliare la sediile unor ocoale silvice.

Oamenii legii instrumentează două dosare penale pentru evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.

„S-a stabilit că două grupări constituite în județul Suceava, ar constrola 20 de societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv „Exploatarea forestieră”, „Silvicultură și alte activități forestiere”, „Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană”, „Tăierea și rindeluirea lemnului” și „Comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare”. Prin intermediul acestor societăți, din anul 2019 și până în prezent, ar fi efectuat diverse operațiuni ilicite în domeniul silvic”, precizează Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Cele două grupări ar fi furnizat masă lemnoasă cu evidențierea parțială a volumului și/sau valorii acesteia, sens în care, în conivență cu beneficiarii, plata ar fi fost realizată, parțial, prin virament bancar, iar diferența, nefiscalizată, ar fi fost achitată, în numerar, prin intermediul unor persoane de încredere.

Banii rezultați din infracțiunile de evaziune fiscală ar fi fost induși într-un circuit cu caracter legal, fiind alimentate conturile deținute de către alte societăți comerciale, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de spălare de bani.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: