10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Rostul de dimineață: O plimbare prin cimitirul de pe Tărpiului ne dezvăluie cât de prevăzători sunt bistrițenii

O plimbare prin cimitirul de pe Tărpiului ne-a dezvăluit, zilele trecute, cât de prevăzători sunt bistrițenii… De teama hoților, ca nu cumva să se trezească cineva s-o ia la goană cu banca în spinare – un bistrițean s-a dovedit atât de prevăzător încât și-a asigurat banca așa cum s-a priceput mai bine.

Bistrițeanul, prevăzător din fire, a pus ditamai lacătul pe bancă. A legat-o cu lanțul de ce a apucat. Ce s-a nimerit la îndemână. De data aceasta – crucea vecinilor.

Probabil pentru că oricum părea mormântul nimănui. Crucea de fier părea abandonată de zeci de ani. Aproape imposibil să citești de-al cui o fi fost. Sau cine își doarme somnul de veci aici…

Pentru că din mijlocul mormântului au răsărit – prin cine știe ce minune – un nuc și un prun. Cam strâns îmbrățișați și contorsionați. Cu roadele risipite pretutindeni…

O băbuță la fel de prevăzătoare ne-a avertizat pe loc: „Atenție, nu cumva să mâncați! Nu-s bune. Cre’ că-s și otrăvite. Orișicât – sigur au înăuntru ceva din oasele și carnea răposaților… Dar faceți bine și pozați și mormintele alea – ia priviți cum le-au trântit acolo de-a curmezișul ! În mijlocul cărării…! Au blocat practic cărăruia asta pe care mergeam anul trecut binișor…

Tot învârtind în mâini o sapă cu care probabil urma să aranjeze ceva mormânt în apropiere, bătrânica s-a îndepărtat mormăind… „Știm deja că e criză de locuri de veci… Dar orișicât… să le planteze acolo, în mijlocul cărărrii, de-a latul…? Nu se face. Cum s-or odihni oamenii ăștia, nici nu vreau să mă gândesc…

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.