15.3 C
Bistrița
duminică, septembrie 14, 2025

Brânza frământată și groșciorul de Sîngeorz-Băi, cele mai noi produse montane

Printre cele mai noi produse montane înregistrate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se numără brânza frământată și groșciorul de Sîngeorz-Băi. De altfel, cooperativa agricolă care funcționează în orașul-stațiune are mai multe produse montane înregistrate.

Mai mulți producători de produse lactate din zona Sîngeorz-Băi s-au asociat într-o cooperativă agricolă. Aceasta a reușit să pună eticheta de produs montan pe mai multe produse.

Ultimele intrate pe lista Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale sunt brânza frământată și groșciorul de Sîngeorz-Băi.  De asemenea, mai au eticheta de produs montan cașcavalul, telemeaua, urda și cașul din lapte de vacă produse de Societatea Cooperativă Agricolă Sîngeorz-Băi.

Cele mai multe bunătăți cu eticheta „produs montan” le are asociația AFI PROFAMILIA. Nu mai puțin de 26 de produse au atestat de produs montan. Printre ele se numără renumita povilă de Bârgău, dar și chisăliță de zmeură, mură, afine, soc, merișor sălbatic, pomnițe, nuci verzi, cireșe pădurețe, pene de rujă, pene de acăț, pene de lilie, de pere pietroase, dar și mai multe siropuri.

Cei care cumpără și consumă produsele certificate ca fiind montane au siguranța că sunt de calitate superioară, cu origine certificate și obținute într-o zonă cu grad redus de poluare. Bistrița-Năsăud are înregistrate peste 300 astfel de produse, începând de la legume și fructe până la brânzeturi și lactate, dulcețuri și siropuri.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Ești pasionat de torturi și vrei să-ți desăvârșești tehnica? Descoperă toate secretele de la maestrul cofetar Alina Bejan, pentru Un Dulce De Zece!

Măiestria de a face torturi care să fure privirile tuturor și să-i cucerească definitiv pe cei...

MATEROM AUTOMOTIVE TE PREMIAZĂ!

Caravana Škoda 2025 vine cu premii spectaculoase! Două zile de test drive-uri cu cele mai îndrăgite modele Škoda, noutăți din lumea auto și o TOMBOLĂ cu premii WOW îi așteaptă pe bistrițeni la Caravana Škoda 2025.

Iubești fructele de mare?! Musai să ajungi la ALMARS, restaurantul unde gătește chef Ștefan Șimon – bucătar școlit în restaurante cu stele Michelin

Fostul Restaurant Lacto-Vegetarian de pe strada C.R. Vivu din Bistrița, un loc care și-a câștigat reputația...