11.4 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

FOTO/VIDEO: Club de ceramică, inaugurat la Casa cu Lei. Sunt invitați copii de toate vârstele, dar și adulți

La Casa cu Lei aveți de acum ocazia să vă jucați cu lutul și să modelați tot ce vă trece prin gând. Aici a fost inaugurat ieri un club de ceramică, inițiat de Alexandru Uiuiu, în cadrul proiectului Clubul Urban Bistrița.

Cel care va susține cursurile de ceramică este Adrian Puțura (ceramist și profesor la Liceul „Corneliu Baba”). La inaugurare au fost prezenți și elevi de la Palatul Copiilor, alături de prof. dr Diana Morar Oancea, directoarea instituției.

Clubul de ceramică face parte din Clubul Urban Bistrița, care va funcționa pe mai multe paliere. Dar am vrut să începem activitățile cu ceramica, pentru că este cea mai atrăgătoare. Vor fi și cluburi de fotografie, jurnalism, teatru și multe alte activități pentru tineri.

Este, în fond, o variantă de deschidere a culturii către societatea bistrițeană și în special către tineri. Una este să vadă produsele finite în expoziții, magazine sau pe la târguri – și alta este să le producă ei înșiși…”, consideră Alexandru Uiuiu.

Inițatorii clubului de ceramică și-au propus să se întâlnească vineri după-amiaza, de două ori pe lună. Sunt bineveniți tineri și copii de toate vârstele. S-ar bucura să fie contactați și de adulți pasionați de ceramică.

Tot ce trebuie să faceți este să solicitați informațiile necesare înscrierii, la secretariatul Centrului Cultural Municipal Bistrița: 0263 211 691.

Tainele modelajului în ceramică vor fi dezvăluite de Adrian Puțura, ceramist și profesor la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița.

Mulțumim Centrului Cultural municipal și Primăriei Bistrița pentru deschierea cu care au primit propunerea noastră. S-a achiziționat cu acest prilej o roată a olarului performantă, care va fi pusă la dispoziția copiilor sau a tinerilor pasionați de ceramică.

La Casa cu Lei există și un cuptor profesional pentru arderea lucrărilor modelate în ceramică. 

Olăritul, până la urmă, nu este doar un hobby ci și o meserie atractivă. Dacă vor copiii să-și continue pasiunea, pot să-și cumpere chiar ei o roată a olarului la care să-și facă diverse obiecte”, a mai explicat Alexandru Uiuiu.

În viitor, clubul de ceramică ar putea invita și meșteșugari tradiționali de la care ar avea ce învăța și artiștii consacrați.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: