15 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

FOTO/VIDEO: Club de ceramică, inaugurat la Casa cu Lei. Sunt invitați copii de toate vârstele, dar și adulți

La Casa cu Lei aveți de acum ocazia să vă jucați cu lutul și să modelați tot ce vă trece prin gând. Aici a fost inaugurat ieri un club de ceramică, inițiat de Alexandru Uiuiu, în cadrul proiectului Clubul Urban Bistrița.

Cel care va susține cursurile de ceramică este Adrian Puțura (ceramist și profesor la Liceul „Corneliu Baba”). La inaugurare au fost prezenți și elevi de la Palatul Copiilor, alături de prof. dr Diana Morar Oancea, directoarea instituției.

Clubul de ceramică face parte din Clubul Urban Bistrița, care va funcționa pe mai multe paliere. Dar am vrut să începem activitățile cu ceramica, pentru că este cea mai atrăgătoare. Vor fi și cluburi de fotografie, jurnalism, teatru și multe alte activități pentru tineri.

Este, în fond, o variantă de deschidere a culturii către societatea bistrițeană și în special către tineri. Una este să vadă produsele finite în expoziții, magazine sau pe la târguri – și alta este să le producă ei înșiși…”, consideră Alexandru Uiuiu.

Inițatorii clubului de ceramică și-au propus să se întâlnească vineri după-amiaza, de două ori pe lună. Sunt bineveniți tineri și copii de toate vârstele. S-ar bucura să fie contactați și de adulți pasionați de ceramică.

Tot ce trebuie să faceți este să solicitați informațiile necesare înscrierii, la secretariatul Centrului Cultural Municipal Bistrița: 0263 211 691.

Tainele modelajului în ceramică vor fi dezvăluite de Adrian Puțura, ceramist și profesor la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița.

Mulțumim Centrului Cultural municipal și Primăriei Bistrița pentru deschierea cu care au primit propunerea noastră. S-a achiziționat cu acest prilej o roată a olarului performantă, care va fi pusă la dispoziția copiilor sau a tinerilor pasionați de ceramică.

La Casa cu Lei există și un cuptor profesional pentru arderea lucrărilor modelate în ceramică. 

Olăritul, până la urmă, nu este doar un hobby ci și o meserie atractivă. Dacă vor copiii să-și continue pasiunea, pot să-și cumpere chiar ei o roată a olarului la care să-și facă diverse obiecte”, a mai explicat Alexandru Uiuiu.

În viitor, clubul de ceramică ar putea invita și meșteșugari tradiționali de la care ar avea ce învăța și artiștii consacrați.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Clinica Sanovil, Sercaver SRL, Aquabis, Eurocompozite și Rombis

Clinica Sanovil caută economist, infirmieră și recepționist. Leoni Bistrița are nevoie de operatori cablaje auto. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, ItalTextil Sărata, Eurocompozite SRL, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

În luna martie, Materom Automotive oferă doamnelor și domnișoarelor un cadou special

În showroom-ul Materom Automotive, între 1 și 31 Martie, primești un Voucher cu 10% Reducere, pe care îl poți aplica pe tot parcursul anului 2024, pentru a achiziționa accesoriile Mercedes-Benz sau Škoda preferate.

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...