19.7 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

“Oamenii apelor”, salvatori de profesie. Mesaj de mulțumire din partea ISU Bistrița

Misiunea de găsire a tânărului înecat în lacul Colibița nu a fost una ușoară pentru autorități. Au fost mobilizate sute de persoane de-a lungul zilelor în urma unui incident care s-a terminat grav.

Trei bărbați se plimbau cu o hidrobicicletă pe lac. La un moment dat, s-a răsturnat, iar unul dintre cei trei s-a înecat în lacul care în fiecare an pare că își ia “tributul”, respectiv cel puțin o viață omenească.

Mai puțin cunoscuți, scafandrii bistrițeni au fost alături de cei de la Mureș pentru a găsi persoana în adâncurile apei. Misiunea lor s-a încheiat în mai puțin de trei zile, chiar dacă ISU BN transmite că “șansele reușitei erau cel puțin rezervate”.

ISU Bistrița-Năsăud a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook pentru toți cei care își pun în pericol viața în lacuri adânci sau râuri învolburate pentru a salva vieți.

“În ultimii ani am început să închegăm o echipă unită de scafandrii, iar rezultatele pregătirii nu au întarzâiat să apară.

Recent, o misiune de căutare pe lacul Colibița s-a încheiat cu atingerea obiectivului după mai puțin de 72 de ore, în condițiile în care șansele reușitei erau cel puțin rezervate.

Nu este un sport individual, este o muncă de echipă, ca de altfel în toate subdomeniile situațiilor de urgență. Contează aportul fiecăruia (scafandrii, barcangii, structuri suport și, nu în ultimul rând, comanda operativă din teren).

Am început un drum împreună și îl continuăm împreună. Nu ne oprim până adâncurile nu vor avea multe secrete”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: