23.1 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

Deputat Diana Morar: O lege care chiar poate salva vieți. Sunt protejate inclusiv victimele violenței online

Parlamentul a votat legea care extinde 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 și pentru agresorii din afara familiei, a anunțat deputatul Diana Morar.

Camera Deputaților a fost for decizional, astfel încât legea merge la promulgare.

Votul în unanimitate arată cât de importantă este această lege. Ea stabilește responsabilitățile autorităților în 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐜𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 și în gestionarea situațiilor de urgențã.

Este o lege care chiar poate salva vieți. Pentru că nu de puține ori avem situații de violență în care victimele nu supraviețuiesc sau rămân cu sechele ireversibile.

Mai mult, legea protejează inclusiv victimele 𝐯𝐢𝐨𝐥𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞, fiind aplicabilă oricăror categorii de hărțuitori, bătăuși sau agresori”, sa mai precizat deputatul Diana Morar.

Este important de știut și că încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie şi ordinul de protecţie provizoriu va constitui 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐜ţ𝐢𝐮𝐧𝐞. Acesta se va pedepsi cu închisoare de la şase luni la cinci ani”, a mai punctat Diana Morar.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...