25.6 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

Daniel Suciu, deputat PSD BN: CINE și CUM a reușit să obțină finanțare pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”

„O să repet ori de câte ori va fi nevoie CINE și CUM a reușit să obțină finanțare pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Chiar dacă primarul Turc și liberalii mai mici sau mai mari în rang cred că pot fura meritele acestei investiții”, a comentat deputatul Daniel Suciu.

Deputatul Daniel Suciu s-a referit ieri, într-o postare pe pagina sa de facebook, la declarațiile primarului Ioan Turcdeclarațiile primarului Ioan Turc, referitoare la lucrările care se efectuează la Colegiul „Liviu Rebreanu”.
Vă prezint mai jos cronologia așa cum o știe toată lumea:
 • 22 februarie 2019 – prima zi în calitate de ministru.
 • 26 februarie – primesc scrisori deschise din opoziție ca să rezolv situația liceului
 • 5 martie – prima ședință în minister cu juriștii – la acea dată Primăria Bistrița se judeca cu ministerul la Înalta Curte de Casație pentru interpretarea legislației vizavi de legalitatea finanțării prin PNDL a unui obiectiv ce nu era în proprietatea municipalității
 • 23 martie – Bistrița – îmi ASUM, la o lună de la preluarea mandatului, că VOI REZOLVA situația și VOI găsi finanțare!
 • aprilie – doamna Galatan Suzana, directorul colegiului, alături de reprezentanții primăriei și Bisericii Evanghelice sunt la București, unde împreună cu mine și echipa de la minister căutăm soluția de finanțare
 • aprilie – sting orice diferend juridic
 • mai – îmi ASUM susținerea finanțării prin CNI, solicit primăriei să întocmească documentația, inclusiv hotărâre de CL
 • iunie, iulie – includerea în lista sinteză, documentații tehnice, pre-CTE la CNI (comitet tehnico economic), CTE interministerial și pregătitea hotărârii de guvern
 • 21 august – ședință de guvern unde SUSȚIN oportunitatea investiției. Era necesară hotărâre de guvern pentru că valoarea (peste 11,5 milioane euro) era doar de competența guvernului.
 • 23 august – se publică hotărârea în MO
 • 5 septembrie – licitația deja era deschisă pe SICAP
ACUM înțelegeți, domnule Turc, de ce și în politică trebuie să ai niște limite când furi munca și mai ales asumarea altcuiva pentru niște obiective, în cazul de față Liviu Rebreanu?”, a concluzionat deputatul Daniel Suciu.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. …. Daniel Suciu se laudă că in anul 2019 a fost numit ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă și în această perioadă el a obținut finanțarea pentru reabilitarea pavilionului principal al Colegiului Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița.

  Până aici nimic deosebit.
  Numai că lucrările efective de reabilitare au demarat în anul 2020 când au avut loc alegerile locale care au adus la conducerea primăriei Bistrița pe liberalul Ioan Turc, pe care Danie Suciu l-a acuzat ca a furat munca si meritele acestei investiții de la CN Liviu Rebreanu. După mimtea acestui PSD-ist, primarul Ioan Turc trebuia să nu mai continue proiectele de infrastructură ajunse la faza de executie.
  Iartă-l Doamne că nu stie ce face !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: