26.4 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

Valoarea lucrărilor la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, umflată din nou! Se schimbă parchetul

Primarul Ioan Turc a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că valoarea lucrărilor de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” a crescut considerabil. Printre modificările la proiect care au crescut valoarea lucrărilor se numără schimbarea parchetului lamelar, cu unul din lemn masiv.

Potrivit edilului Bistrițe, lucrările la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” sunt într-o faza avansată de realizare. Se pare totuși că costurile au crescut exponențial, după ce s-au modificat o serie de elemente ale proiectului.

Printre acestea se numără și schimbarea parchetului lamelar cu unul din lemn masiv.  Primarul Ioan Turc a evitat să spună ce sumă trebuie în plus din cauza acestor modificări:

„Ministrul Educației a fost ieri în județ, am mai obținut un aliat în lupta pentru fonduri. Mai sunt necesare fonduri de o valoare destul de ridicată și de aceea este necesară încă o procedură simplificată de atribuire. Eu personal am cerut schimbarea parchetului lamelar, pe care l-am observat în proiect cu parchet masiv din lemn masiv. Nu poți pune într-o clădire construită la 1900, clădire monument istoric foarte bine restaurată parchetul ăla.”, a explicat Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Acesta a mai motivat întârzierea lucrărilor cu faptul că „la o clădire atât de mare, apar probleme”.

„Nu căutăm scuze, le-am solicitat să lucreze și în sezonul rece. Se lucrează, sunt într-o fază avansată. Am schimbat multe elemente și pe componenta de IT”, a mai spus primarul Ioan Turc.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Sa speram ca la final o sa va iar si pe voi Parchetul, într-o procedura „simplificata de atribuire” de catuse.
    Sa va vedem dupa aia cum duceti degetul la nas ca Udrea.

  2. „„la o clădire atât de mare, apar probleme”.
    La care din lucrarile la care a participat MIS grup nu au aparut probleme? Numiti macar una!
    „Am schimbat multe elemente și pe componenta de IT”.
    Normal ca la viteza cu care lucreaza MIS Grup tehnologia se schimba nu sta dupa ei, ce a fost bun odata acum e invechit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: