11.1 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 5, 2025

FOTO – Tradiția în farfurie: Încă un punct gastronomic local, inaugurat în Cormaia

Cormăița” este cel mai nou punct gastronomic local care și-a deschis azi porțile, în Cormaia. Acesta aparține familiei Floarea și Vasile Larionesi, care vor oferi turiștilor preparatele tradiționale și autentice ale bunicilor.

Campania „Din fermă în furculiță” în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud continuă: Încă un punct gastronomic local – cel cu numărul 18 – și-a deschis azi larg porțile pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și tradiții!

Punctul Gastronomic Local „Cormăița” – al 18-lea punct gastronomic local din Poarta Transilvaniei – își deschide larg porțile în pitoreasca localitate Cormaia, oferind o experiență autentică, într-un cadru tradițional.

Felicitări, familiei Floarea și Vasile Larionesi pentru pasiunea și măiestria cu care pregătiți preparatele tradiționale, păstrând gustul autentic al locului.

Mulțumim Elena Bărbos, director al Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”, pentru sprijinul constant oferit tuturor celor care contribuie la promovarea gastronomiei locale.

Punctele Gastronomice Locale aduc tradiția în farfurie. La cât mai multe astfel de locuri, în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud!”, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Strategia UE – „Din fermă, în furculiță”, își propune să ofere clienților / turiștilor, materia primă din gospodăria sau ferma proprie, din comunitatea locală sau comunitățile învecinate, de la producătorii locali.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat această soluție în Strategia de dezvoltare a județului 2021‐2027.

Se răspunde, astfel, interesului crescut față de experiențe gastronomice complexe și produse tradiționale, cu specific local.

Acest tip de turism are o funcțiune economică directă, contribuind la asigurarea și creșterea veniturilor producătorilor și furnizorilor de servicii de alimentație publică cu specific local.

Regiunea gastronomică „Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud” a fost inclusă, de altfel, în Traseul gastronomiei tradiționale românești.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica SANOVIL angajează economist, jurist, psiholog și asistent social. NOI locuri de muncă, disponibile în Bistrița

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Clinica Sanovil, care angajează economist, jurist, psiholog, asistent social, asistent medical generalist și infirmieră. AMICII BUILDING caută asistent șef șantier și inginer instalații. INST-Nistor are nevoie de ingineri construcții civile.

Nou RMN ultraperformant cu inteligență artificială, la Sanovil

Policlinica Nouă Sanovil face un pas important în modernizarea serviciilor medicale din județ. Aici a fost achiziționat un aparat RMN de ultimă generație – General Electric SIGNA Victor 1.5 Tesla. Este un echipament de top care oferă imagini extrem de clare, investigații mai rapide și confort sporit pentru pacient.

AMICII BUILDING angajează asistent șef șantier și inginer instalații. NOI locuri de muncă, în Bistrița

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Amicii Building - compania care caută un asistent șef șantier și un inginer instașații - execuție. INST-Nistor are nevoie de ingineri construcții civile iar la IPROEB se fac angajări pentru posturile de confecționer izolații, lăcătuș mecanic, sudor, controlor calitate.