3.5 C
Bistrița
vineri, decembrie 6, 2024

FOTO – Tradiția în farfurie: Încă un punct gastronomic local, inaugurat în Cormaia

Cormăița” este cel mai nou punct gastronomic local care și-a deschis azi porțile, în Cormaia. Acesta aparține familiei Floarea și Vasile Larionesi, care vor oferi turiștilor preparatele tradiționale și autentice ale bunicilor.

Campania „Din fermă în furculiță” în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud continuă: Încă un punct gastronomic local – cel cu numărul 18 – și-a deschis azi larg porțile pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și tradiții!

Punctul Gastronomic Local „Cormăița” – al 18-lea punct gastronomic local din Poarta Transilvaniei – își deschide larg porțile în pitoreasca localitate Cormaia, oferind o experiență autentică, într-un cadru tradițional.

Felicitări, familiei Floarea și Vasile Larionesi pentru pasiunea și măiestria cu care pregătiți preparatele tradiționale, păstrând gustul autentic al locului.

Mulțumim Elena Bărbos, director al Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”, pentru sprijinul constant oferit tuturor celor care contribuie la promovarea gastronomiei locale.

Punctele Gastronomice Locale aduc tradiția în farfurie. La cât mai multe astfel de locuri, în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud!”, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Strategia UE – „Din fermă, în furculiță”, își propune să ofere clienților / turiștilor, materia primă din gospodăria sau ferma proprie, din comunitatea locală sau comunitățile învecinate, de la producătorii locali.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat această soluție în Strategia de dezvoltare a județului 2021‐2027.

Se răspunde, astfel, interesului crescut față de experiențe gastronomice complexe și produse tradiționale, cu specific local.

Acest tip de turism are o funcțiune economică directă, contribuind la asigurarea și creșterea veniturilor producătorilor și furnizorilor de servicii de alimentație publică cu specific local.

Regiunea gastronomică „Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud” a fost inclusă, de altfel, în Traseul gastronomiei tradiționale românești.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cofetăria Gelateria Merigo vă așteaptă zilnic cu bunătăți dulci, chiar și pentru cei ce țin post

Pofta de dulce poate fi ușor astâmpărată cu bunătățile pregătite de Cofetăria Gelateria Merigo. În vitrine...

Gelateria Aniela îți pune Crăciunul ”la pachet”: turtă dulce cu scorțișoară, rulouri, prăjiturele fine și înghețată!

Cum ar fi să vă răsfățați invitații de Crăciun cu bunătățile de la Gelateria Aniela?! Nimic...

Se fac angajări la FAN Courier, RCB Electro, MasterFoam. Noi locuri de muncă, în Bistrița

Compania RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. MasterFoam are nevoie de stivuitoriști. La Brutăria Delice Pan este nevoie de inginer tehnolog în industria alimentară. Oferta completă, mai jos: