13.8 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Pasionat de arme, un bunic italian nu a ținut cont că încalcă legea. Un vânător, reținut!

Un bărbat de vârsta a treia, de origine italian, este cercetat de polițiști pentru pasiunea sa: armele. Un vânător, din Dorolea, este la „răcoare” și va fi prezentat în fața judecătorului. Asta din cauza posesiunilor și a faptelor ilegale comise.

În ultimele două zile, polițiștii au efectat verificări, în județ, privind ilegalități cu arme, muniții, vânătoare și vamal.

„Au fost efectuate trei percheziții domiciliare, în localitățile Dorolea și Dumitra, ocazie cu care au fost ridicate 7 cartușe cu glonț și 5 cartușe pentru arme de vânătoare cu țevi lise, toate deținute ilegal”, anunță polițiștii.

Aceștia au descoperit un cetățean italian, de 63 de ani, pasionat de arme. Acesta și-a adus, ilegal, o armă neletală, cu aer comprimat. Bunicul o ținea în locuința sa, tot ilegal.

În Dorolea, polițiștii au confiscat o armă utilitară pentru pază, cu glonț, deținută legal de un pădurar, de 43 de ani, din localitate. Aceștia bănuiesc că arma ar fi fost folosită la acțiuni de braconaj cinegetic.

„La data de 9 august a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 43 de ani. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, informază reprezentanții IPJ BN.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • contrabandă calificată
  • nerespectarea regimului armelor și munițiilor
  • uz de armă fără drept
  • braconaj cinegetic

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: