21.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Culmea! Primăria Bistrița a ajuns să execute silit Parcul Industrial, propriul său proiect

La trei ani de la inaugurare, Parcul Industrial nu pare să se simtă prea bine. Până acum doar 9 societăți comerciale au concesionat teren în parcul industrial, iar sumele plătite nu par să acopere cheltuielile. Așa se face că, în 2017 Primăria Bistrița a ajuns să execute silit Parcul Industrial, pentru recuperarea datoriei.

Potrivit unei informări a Business Park Bistrița Sud SRL, firma care administrează parcul industrial, care a fost inaugurat în anul 2015, în urma unei investiții de 6 milioane de euro din bani europeni, nu prea se simte bine.

Până în prezent, în urma licitațiilor, au fost adjudecate 9 loturi cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați. Cele 9 societăți comerciale care s-au instalat în parcul industrial virează anual 32.075 de euro, 22.300 de euro pentru administrare și 9.775 de euro pentru concesiune.

Suma nu pare să fie suficientă ca să acopere cheltuielile. Astfel, în 2016 s-au înregistrat pierderi în valoare de 392.968 de lei, iar în 2017, pierderile s-au mai diminuat, ajungând la 276.004 lei.

Datoriile acumulate inclusiv la bugetul local a determinat Primăria Bistrița, prin Direcția de Taxe și Impozite, să execute silit firma care administrează Parcul Industrial. Asta deși, culmea, Parcul Industrial este tocmai un proiect de-al Primăriei Bistrița.

„În cursul anului 2017, Direcția de Taxe și Impozite, din cadrul Primăriei Bistrița a emis un titlu executor pentru suma de 438.591 de lei, reprezentând impozit pe clădiri, teren și penalități aferente, datorate bugetului local. Suma a fost contestată în instanță de către societate, sub aspectul legalității și corectitudinii calculului datoriei”, se arată în raportul întocmit de către Business Park Bistrița Sud SRL.

De parcă nu era suficient, anul acesta, societatea comercială și-a pierdut un consultant juridic, contabilul, directorul executiv prin demisie și administratorul prin acordul părților.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: