10 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Premieră medicală la Spitalul Județean! Operație ce era posibilă doar la Cluj sau Mureș, realizată de medicii bistrițeni

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a mai bifat o premieră medicală. Este vorba despre o operație complexă de laringectomie totală, care până acum se putea face doar în clinicile de specialitate din orașele universitare.

Specialiștii aduși la Spitalul Județean de Urgență și aparaturile de milioane de euro fac posibile operații, pentru care până acum era necesar un transport al pacientului la Târgu Mureș sau Cluj-Napoca.

De curând a fost realizată o operație complexă de laringectomie totală, care până acum se putea face doar în clinicile de specialitate din orașele universitare. Aceasta a fost realizată de doctorul Adrian Demian și a echipei sale, medicul Gheorghe Roșca, a rezidentului Horațiu Rablau și a medicului primar ATI Victor Saca.

Pentru ca această operație să se poată face la Bistrița a fost achiziționat un videoendoscop pentru ORL. Anul acesta, Consiliul Județean a alocat 4,2 milioane de lei pentru aparatură și tehnică medicală.

„Felicitări echipei operatorii coordonate de dr. Adrian Demian, care demonstrează prin gradul de complexitate al intervențiile chirurgicale pe care le realizează la nivelul secțiel ORL, că investițiile majore făcute în Spitalul Județean de Urgență Bistrița au o finalitate practică!”, a postat pe pagina sa de Facebook, managerul Gabriel Lazany.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: