19.7 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Vine primăvara! Se-mpânzește orașul de Kitsch-uri!

Mai nou, prin Bistrița, vestitorii primăverii nu sunt ghioceii. Cu o săptămână înainte de prima zi din Martie, orașul se-mpânzește de tarabe pline de mărțișoare ieftine. Iar în spatele tarabelor, oameni care mai de care mai… morocănoși.

Încă cinci zile și sosește Mărțișorul, prima zi calendaristică de primăvară! Iar bistrițenii nu au cum să uite lucrul acesta pentru că orașul e împânzit de… tarabe.  Pe care vor fi puse maldăre de kitsch-uri!

Ca în fiecare an, municipalitatea închiriază spații pe Pietonal, la Lamă, la Big, în Decebal, unde vânzătorii ambulanți își întind tarabele pline cu mărțișoare „la un leu”.

Încă de sâmbătă, comercianții de mărțișoare au început instalarea tarabelor. Au putut fi văzuți cum încearcă să mai bată câte un lemn la masa deja „mâncată de vreme”, ca să nu cadă cumva sub greutatea mărțișoarelor. Cu privirile încruntate și vorbe la o tonalitate înaltă, deja se „pregăteau” pentru întâmpinarea cumpărătorilor.

Deși mulți bistrițeni s-au plâns de acești comercianți, municipalitatea pare să nu renunțe la urâțenia care o aduc.

Totuși, ar exista o șansă de a-i „alunga”, dacă bistrițenii s-ar aproviziona cu mărțișoare de la Târgul de Mărțișor din curtea Complexului Muzeal, sau de la meșterii hand – made.

Până una – alta, vine, vine primăvara, cu Kitsch-uri în toată țara!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: