9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Vine primăvara! Se-mpânzește orașul de Kitsch-uri!

Mai nou, prin Bistrița, vestitorii primăverii nu sunt ghioceii. Cu o săptămână înainte de prima zi din Martie, orașul se-mpânzește de tarabe pline de mărțișoare ieftine. Iar în spatele tarabelor, oameni care mai de care mai… morocănoși.

Încă cinci zile și sosește Mărțișorul, prima zi calendaristică de primăvară! Iar bistrițenii nu au cum să uite lucrul acesta pentru că orașul e împânzit de… tarabe.  Pe care vor fi puse maldăre de kitsch-uri!

Ca în fiecare an, municipalitatea închiriază spații pe Pietonal, la Lamă, la Big, în Decebal, unde vânzătorii ambulanți își întind tarabele pline cu mărțișoare „la un leu”.

Încă de sâmbătă, comercianții de mărțișoare au început instalarea tarabelor. Au putut fi văzuți cum încearcă să mai bată câte un lemn la masa deja „mâncată de vreme”, ca să nu cadă cumva sub greutatea mărțișoarelor. Cu privirile încruntate și vorbe la o tonalitate înaltă, deja se „pregăteau” pentru întâmpinarea cumpărătorilor.

Deși mulți bistrițeni s-au plâns de acești comercianți, municipalitatea pare să nu renunțe la urâțenia care o aduc.

Totuși, ar exista o șansă de a-i „alunga”, dacă bistrițenii s-ar aproviziona cu mărțișoare de la Târgul de Mărțișor din curtea Complexului Muzeal, sau de la meșterii hand – made.

Până una – alta, vine, vine primăvara, cu Kitsch-uri în toată țara!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...