6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă sau modele clasice? Există numeroase aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba despre alegerea unei perechi de ochelari.

Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont, însă, este acela că ochelarii aleși, de soare sau de vedere, trebuie să fie unii de calitate, aceștia contribuind la confortul și la siguranța crescută a vederii tale.

Iată de ce aspecte trebuie să ții cont pentru a face o alegere sigură în acest sens.

Ce tipuri de lentile există pentru ochelarii de soare sau de vedere?

Fie că este vorba despre ochelarii de vedere, fie că este vorba despre ochelarii de soare, este important ca lentilele acestora să fie unele de calitate, adaptate nevoilor individuale ale fiecăruia. Mai mult decât atât, este important ca modelul de ochelari de vedere design damă purtați să aibă tratamentele adecvate în funcție de modul și mediul de utilizare, calitatea optică fiind influențată de aspectele de acest fel.

Sursa de imagine @ Bee Bonnet / Shutterstock.com

Există mai multe tipuri de lentile de ochelari din care poți alege: lentilele cu sticlă minerală, lentilele din sticlă organică, respectiv lentilele din policarbonat.

Cele din stilă minerală sunt rezistente la zgârieturi, însă sunt destul de grele și nu sunt rezistente la șocuri, fiind și cele mai rar întâlnite. Lentilele din sticlă organică sunt ușoare, rezistente la impact, însă se zgârie destul de ușor; cu toate acestea, există marele avantaj de filtrare a razelor UV în procent aproape total. Lentilele din policarbonat par a fi alegerea ideală mai ales în materie de ochelari de soare moderni, acestea fiind subțiri, extrem de rezistente, ușoare și oferă protecție 100% împotriva razelor UV.  

Sursa imagine @ Victoria Chudinova / Shutterstock.com

Tratamentul adecvat pentru lentilele ochelarilor

Nu numai tipul ramelor sau lentilelor este important atunci când alegi ochelarii de soare sau de vedere potriviți, ci și tratamentul care se aplică lentilelor. Unele dintre posibilele tratamente de aplicat pot fi, într-adevăr, mai scumpe. Însă utilitatea acestora este deseori absolut necesară, mai ales dacă este vorba despre anumite scopuri specifice de utilizare a ochelarilor.

Cele mai importante tratamente de aplicat sunt cele legate de rezistența la zgârieturi (mai ales că ochelarii îți pot cădea mereu, și nu numai pe covoare, ci și pe suprafețe mai dure). Sunt și tratamentele anti-amprentă, cele anti-ceață sau chiar subțierea lentilei, mai ales dacă este vorba despre dioptrii care fac ca grosimea lentilei să fie mare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: