15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Alertă meteo COD GALBEN de ploi torențiale, vânt și inundații

Județul Bistrița-Năsăud se află sub avertizare COD GABLEN de ploi torențiale și vânt, valabil până în această seară la ora 22:00. Județul nostru se află de asemenea și sub atenționare COD GALBEN de inundații.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un COD GALBEN de ploi torențiale și vânt pentru 21 de județe, printre care și Bistrița-Năsăud.

Potrivit ANM, codul galben de instabilitate atmosferică este valabil până la ora 22:00.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20… 25 l/mp şi izolat 50… 60 l/mp”, anunţă ANM.

Pentru județul Bistrița-Năsăud meteorologii au emis și un COD GALBEN de inundații valabil până la ora 23:59.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din județele Harghita, Bistrița-Năsăud și Mureș.”, mai transmit meteorologii.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...