14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Pământul a luat-o la vale în trei comune din județ, în ultimele două zile. Probleme la Feldru, Leșu și Ilva Mare

În ultimele două zile au avut loc alunecări de teren în comunele Feldru, Leșu și Ilva Mare. La Ilva Mare este în pericol, din cauza alunecărilor de teren, o gospodărie. În toate trei comunele situațiile sunt monitorizate de autoritățile locale.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița, în trei comune din județ au avut loc alunecări de teren weekendul asta. Este vorba despre Feldru, Leșu și Ilva Mare. Alunecările de teren se datorează ploilor abundente din ultima perioadă.

La alunecarea de teren din Feldru a intervenit Comitetul Local pentru Situații de Urgență cu un buldoexcavator pentru degajarea drumului secundar blocat. Alunecarea de teren de la Leșu este monitorizată în permanență. La Ilva Mare e afectat un drum comunal, fiind în pericol și o gospodărie din apropiere. Și în acest caz, situația este monitorizată de Comitetul Local pentru situații de Urgență Ilva Mare.

„Conform prevederilor legale, la nivelul Instituției Prefectului au fost constituite comisii mixte de la instituțiile cu atribuții în vederea evaluării pagubelor produse și stabilirea măsurilor care se impun în astfel de situații”, spun reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Natura se răzbuna e o vorba din batrani, taiat paduri cat am putut acum vine pamantul la vale ,cine o fi de vina sigur cei care sunt la conducere ca nu au dat legi aspre un copac taiat 5 ani de puscarie si aveam păduri de toata frumusestea,acum avem dealuri cu noroi ,traiasca natura …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...