18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Medicii de la Serviciul de Ambulanță BN vor putea oferi consultații și-n zone greu accesibile: Primesc mașini 4X4!

Mașinile folosite pentru consultații la domiciliu ale celor de la Serviciul de Ambulanță BN vor fi schimbate. În 2023, patru mașini de teren vor fi donate SAJ BN. Astfel, se vor putea oferi și consultații în zone greu accesibile.

Serviciile Județene de Ambulanță efectuează și consultații de urgență la domiciliu. Acestea implică misiunile cod verde, adică acele cazuri în care pacienții au nevoie de consult și tratament acordat de un medic. Totuși, nu se impune transportul pacientului la unitatea sanitară.

Pentru acest tip de intervenții se folosesc ambulanțe tip ACD (ACD = ambulanță consultații la domiciliu). Acestea sunt încadrate de un medic specialist/primar de Medicină de Familie și un ambulanțier.

Sunt dotate standard:

  • echipamente medicale
  • medicamente și materiale sanitare cu care să poată asigura un act medical de calitate
  • echipamente cu care – dacă situația se complică, să se poată asigura suport vital avansat la un pacient în stop cardio-respirator, menținându-i corespunzător funcțiile vitale până la sosirea echipajelor medicale de urgență

În prezent, Serviciul Județean de Ambulanță BN folosește ambulanțele ACD:

  • marca Fiat Punto
  • cu tracțiune 4×2
  • deținute în prezent și exploatate din anul 2007

De anul viitor, ambulanțele ACD vor putea ajunge și în zone greu accesibile. Asta deoarece SAJ BN va primi mașini cu tracțiune 4X4.

S-a depus un amendament la Legea bugetului de stat pe anul 2023 în vederea achiziționării pentru Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud a unui număr de 4 ambulanțe tip ACD.

Aceste ambulanțe vor fi marca Dacia Duster, cu tracțiune 4×4 (…) Pentru acest demers a fost aprobată suma de 708.000 lei, urmând ca votul final să fie primit în ședința în plen a Parlamentului.

Este extrem de binevenită ideea de a achiziționa ambulanțe ACD marca Dacia Duster cu tracțiune 4×4 deoarece aceste autospeciale:

  • au garda la sol înaltă
  • iar împreună cu tracțiunea 4×4 asigură acces facil și sigur în orice mediu, în orice anotimp.

S-a avut în vedere faptul că aceste autosanitare vor deservi nu numai cetățenii din mediul urban, ci și pe cei din mediul rural. Aici densitate populațională este relativ scăzută, cu gospodării inclusiv în afara localităților. Accesul cetățenilor la servicii medicale este adesea dificil, mai ales pentru populația vârstnică, cu patologii cronice acutizate”, au scris cei de la SAJ BN pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!