6.1 C
Bistrița
miercuri, decembrie 10, 2025

Andrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat!

A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.

Lupta pentru a intra în finală s-a dat între Munti și Silviu de la echipa albastră și Maria, Cătălin și bistrițeanul Andrei Balazs, de la echipa galbenă.

Signature dish-ul i-a adus lui Andrei ocazia să lupte în finală pentru marele premiu. Concurența i-a fost coechipiera Maria și Munti, de la echipa lui Chef Bontea.

Fiecare dintre cei trei finaliști și-a format echipele cu care au gătit pentru cei 11 jurați, chefi recunoscuți.

Starterul

Pentru starter, Andrei a ales să gătească aripioare de pui cu saint Jacques și sos tapinambur.

Acesta a fost foarte apreciat de chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu. Și jurații s-au arătat impresionați de preparat.

Main Course

Andrei a gândit main course-ul ca fiind o explozie de gusturi fine.

Preparatul a fost mușchiuleț de miel cu piure de mazăre, cartofi fondanți, morcovi și o spumă de cartofi.

Cei trei chefi au avut doar cuvinte la superlativ vis-à-vis de preparat. Iar unul dintre jurați, tot la două cuvinte folosea „excelent!”.

Desertul

Ultima piesă de rezistență a fost desertul. Deși nu a avut forma dorită, din cauză că formele de silicon nu l-au ajutat, Andrei a reușit să impresioneze.

„Acest desert merită să îi aducă lui Andrei marele premiu!”, a spus chef Scărlătescu.

Și jurații au fost foarte impresionați de desert, recunoscând că deși pare simplu, la prima privire, te uimește de îndată ce guști din el.

Desertul a fost un mousse de ciocolată albă cu piper Sichuan, zmeură, căpșuni poșați, gel de zmeură și o prăjitură de fistic.

Deși preparatele lui Andrei au fost foarte bune, câștigătorul a fost Munti.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la AQUABIS: Posturi disponibile în Bistrița, Beclean, Năsăud și Bârgău

Aquabis caută tehnician în cadrul Secției Apă Canal Năsăud, dar și încasator și cititor contoare la Bârgău. Posturi disponibile și la Năsăud și Beclean! NOI locuri de muncă, în Bistrița, la ARCSIM Construct, Sanovil, Fan Courier sau Crama Jelna. Lista completă, mai jos:  

Primul floromat și pe Valea Bârgăului, de la Florăria Deny! Îl găsiți plin de buchete, non-stop, lângă Profi, în Prund!

Flori non-stop pentru toată Valea Bârgăului, începând de ieri, de la Florăria Deny, care a amplasat...

Restaurantul Decebal, disponibil pentru închiriere: Afacere la cheie

Complex Decebal SA anunță disponibilitatea spre închiriere a Restaurantului Decebal. E vorba despre o afacere complet funcțională, situată într-o zonă cu vizibilitate excelentă, în centrul municipiului Bistrița.