4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Aproape 10 milioane de euro, pentru ultimii 6,5 km din Poarta Transilvaniei

Astăzi s-a semnat contractul pentru ultima porțiune din proiectul de suflet al lui Radu Moldovan. Ultimii 6,5 km din Poarta Transilvaniei vor fi „înfrumusețați” cu aproape 10 milioane de euro. Lucrările vor începe însă abia peste câteva luni.

După lungi și îndelungate așteptări, contestații peste contestații, astăzi s-a semnat și contractul pentru ultimii kilometri din Poarta Transilvaniei.

Este vorba de 6,5 km, din Colibița, la stânga, până la Mița. Pentru această bucată de drum, tronsonul 2 din lotul I, se vor cheltui 9,4 milioane euro.

Timpul de execuție este de 19 luni, din care două luni proiectare. Totuși, lucrările nu vor începe decât în primăvara anului viitor.

Firmele care se vor ocupa de asfaltarea acestui tronson sunt SC DIMEX 2000 COMPANY și SRL – SC ELECTRO – URSA SERVCOM SRL.

Mă bucur când licitațiile sunt câștigate de firme din județul nostru. Aproape toate contractele semnate cu firme din alte județe au fost dezastruoase. De aceea, e bine că avem firme de profil și la noi, și lucrurile merg așa cum trebuie”, a mărturisit președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Care este starea celorlalte tronsoane

Acesta a subliniat că dintre lucrările la Poarta Transilvaniei, cel mai problematic e lotul IV, unde firma face „puțin spre nimic”.

În ce privește loturile II și III, s-a turnat primul strat de asfalt pe 12 km din cei 17,1 ai lotului II și pe 6 km din cei 14,1 ai lotului III.

Tronsonul I din lotul I a fost finalizat de un an și jumătate, garanția lucrărilor fiind de 10 ani. În ce privește lotul V, s-a terminat perioada de proiectare, a fost verificat și deja e dat ordinul de începere a lucrărilor.

Finanţarea acestui proiect, de 85 de km, este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...