8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

Aproape 100 de bistrițeni sancționați, de la începutul anului: Au aruncat gunoiul aiurea

Polițiștii locali au sancționat, de la începutul anului, aproape 100 de bistrițeni pentru că au aruncat gunoaiele unde nu trebuie. Asta, pe lângă administratorii de firme. Unii au scăpat cu avertismente, iar alții cu amenzi. Săptămâna trecută, 8 persoane fizice și 6 persoane juridice au fost trase la răspundere de polițiști. AFLĂ detalii:

De la începutul anului, polițiștii locali au aplicat 95 de sancțiuni bistrițenilor, persoane fizice, care au aruncat deșeurile pe unde le-a tăiat capul.

Dintre aceștia, 42 au primit avertisment scris, iar 53 au scos din buzunar, în total, 37.300 de lei.

Săptămâna trecută, 4 bistrițeni au primit avertisment, și patru au plătit amenzi în valoare totală de 3.100 de lei.

AVERTISMENTE:

 1. Numitului D.  A.-Z. (domiciliat în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor deşeuri menajere, pe domeniul public, în vecinătatea Bisericii Evangelice din Piața Centrală. Acesta s-a conformat ridicând resturile menționate, în prezența agenților constatatori.
 2. Numitului S.  I. (domiciliat în localitatea componentă Unirea), pentru depozitarea unor diverse deşeuri reciclabile (cartoane), pe domeniul public, în alte locuri decât cele anume desemnate pentru fiecare categorie de utilizatori, respectiv pe platforma betonată aferentă punctului de colectare, de pe str. Valea Slătiniței.   
 3. Numitei O.  T.-E. (domiciliată în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor saci cu moloz pe spațiul verde, în apropierea blocului unde acesta locuieşte, anterior solicitării de colectare, transport şi depozitare a acestora. Fapta a fost constatată pe bld. Decebal.
 4. Numitului P.  G. (domiciliat în în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor diverse deşeuri, în alte locuri decât cele anume desemnate pentru fiecare categorie de utilizatori, respectiv pe platforma betonată aferentă punctului de colectare selectivă, de pe str. Tănase Tudoran.

AMENZI:

 1. Amendă în valoare de 600 lei, aplicată numitei P.  A.-A. (domiciliată în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor diverse deşeuri menajere și reciclabile (cartoane), pe domeniul public, în alte locuri decât cele anume desemnate pentru fiecare categorie de utilizatori, respectiv pe platforma betonată aferentă punctului de colectare, de pe str. Rodnei.
 2. Amendă în valoare de 500 lei, a fost aplicată numitului I.  L. (cu domiciliul în oraşul Sîngeorz-Băi), întrucât la termenele stabilite anterior, nu s-a conformat cu privire la întreţinerea curăţeniei curţii şi a imobilului aflat în proprietate pe str. Ştefan cel Mare. Persoanei în cauză i s-a acordat un nou termen de intrare în legalitate.
 3. Amendă în valoare de 1.000 lei, aplicată numitului C.  M. (domiciliat în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor cutii cu resturi alimentare și nealimentare, pe platforma betonată aferentă punctului de colectare, de pe str. Compozitorilor.
 4. Amendă în valoare de 1.000 lei, aplicată numitului I.  M. (domiciliat în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor înscrisuri aparținând acestuia, pe platforma betonată aferentă punctului de colectare de pe str. Someșului.

Săptămâna trecută, ȘASE reprezentanții ai unor firme au primit amenzi:

 1. Amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată numitei V.  M. (domiciliată în Sectorul 3 București), în calitate de administrator al unei societăți comerciale pentru aruncarea unor diverse deşeuri provenite din activitatea desfăşurată (bonuri de casă, ambalaje şi hârtii), lângă punctul de colectare care deservește asociațiile de proprietari de pe str. Împăratul Traian.
 2. Amendă în valoarede 2.000 lei,  aplicată numitului P.  A. (domiciliat în municipiul Bistriţa), în calitate de administrator al unei societăți comerciale, pentru fapte similare și în același loc.
 3. Amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată numitului P.  D.A.(domiciliat în municipiul Bistriţa), în calitate de asociat unic la o societate comercială pentru aruncarea unor diverse deşeuri reciclabile provenite din activitatea desfăşurată (bonuri, chitanțe și ambalaje din carton), lângă punctul de colectare situat pe str. Poligonului.
 4. Amendă în valoare de 500 lei, aplicată numitului P.  R.E. (domiciliat în municipiul Bistriţa), în calitate de administrator al unei societăți comerciale, pentru depozitarea pe domeniul public, a unor deşeuri reciclabile provenite din activitatea desfăşurată, (ambalaje din carton și diverse înscrisuri), lângă punctul de colectare situat pe str. Octavian Goga.
 5. Amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată numitului K.  I. (domiciliat în localitatea Braniștea), în calitate de asociat unic la o societate comercială pentru aruncarea unor diverse deşeuri reciclabile provenite din activitatea desfăşurată în cadrul punctului de lucru (ambalaje și cutii din carton, flacoane și cutii din material plastic), pe platforma betonată aferentă punctului de colectare selectivă de pe str. Arțarilor
 6. Amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată numitului D.  S. (domiciliat în localitatea Crainimăt), în calitate de administrator al unei societăți comerciale, pentru fapte similare și în același loc.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...