Aproape 100 de bistrițeni sancționați, de la începutul anului: Au aruncat gunoiul aiurea

Aproape 100 de bistrițeni sancționați, de la începutul anului: Au aruncat gunoiul aiurea

Polițiștii locali au sancționat, de la începutul anului, aproape 100 de bistrițeni pentru că au aruncat gunoaiele unde nu trebuie. Asta, pe lângă administratorii de firme. Unii au scăpat cu avertismente, iar alții cu amenzi. Săptămâna trecută, 8 persoane fizice și 6 persoane juridice au fost trase la răspundere de polițiști. AFLĂ detalii:

De la începutul anului, polițiștii locali au aplicat 95 de sancțiuni bistrițenilor, persoane fizice, care au aruncat deșeurile pe unde le-a tăiat capul.

Dintre aceștia, 42 au primit avertisment scris, iar 53 au scos din buzunar, în total, 37.300 de lei.

Săptămâna trecută, 4 bistrițeni au primit avertisment, și patru au plătit amenzi în valoare totală de 3.100 de lei.

AVERTISMENTE:

 1. Numitului D.  A.-Z. (domiciliat în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor deşeuri menajere, pe domeniul public, în vecinătatea Bisericii Evangelice din Piața Centrală. Acesta s-a conformat ridicând resturile menționate, în prezența agenților constatatori.
 2. Numitului S.  I. (domiciliat în localitatea componentă Unirea), pentru depozitarea unor diverse deşeuri reciclabile (cartoane), pe domeniul public, în alte locuri decât cele anume desemnate pentru fiecare categorie de utilizatori, respectiv pe platforma betonată aferentă punctului de colectare, de pe str. Valea Slătiniței.   
 3. Numitei O.  T.-E. (domiciliată în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor saci cu moloz pe spațiul verde, în apropierea blocului unde acesta locuieşte, anterior solicitării de colectare, transport şi depozitare a acestora. Fapta a fost constatată pe bld. Decebal.
 4. Numitului P.  G. (domiciliat în în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor diverse deşeuri, în alte locuri decât cele anume desemnate pentru fiecare categorie de utilizatori, respectiv pe platforma betonată aferentă punctului de colectare selectivă, de pe str. Tănase Tudoran.

AMENZI:

 1. Amendă în valoare de 600 lei, aplicată numitei P.  A.-A. (domiciliată în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor diverse deşeuri menajere și reciclabile (cartoane), pe domeniul public, în alte locuri decât cele anume desemnate pentru fiecare categorie de utilizatori, respectiv pe platforma betonată aferentă punctului de colectare, de pe str. Rodnei.
 2. Amendă în valoare de 500 lei, a fost aplicată numitului I.  L. (cu domiciliul în oraşul Sîngeorz-Băi), întrucât la termenele stabilite anterior, nu s-a conformat cu privire la întreţinerea curăţeniei curţii şi a imobilului aflat în proprietate pe str. Ştefan cel Mare. Persoanei în cauză i s-a acordat un nou termen de intrare în legalitate.
 3. Amendă în valoare de 1.000 lei, aplicată numitului C.  M. (domiciliat în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor cutii cu resturi alimentare și nealimentare, pe platforma betonată aferentă punctului de colectare, de pe str. Compozitorilor.
 4. Amendă în valoare de 1.000 lei, aplicată numitului I.  M. (domiciliat în municipiul Bistriţa), pentru depozitarea unor înscrisuri aparținând acestuia, pe platforma betonată aferentă punctului de colectare de pe str. Someșului.

Săptămâna trecută, ȘASE reprezentanții ai unor firme au primit amenzi:

 1. Amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată numitei V.  M. (domiciliată în Sectorul 3 București), în calitate de administrator al unei societăți comerciale pentru aruncarea unor diverse deşeuri provenite din activitatea desfăşurată (bonuri de casă, ambalaje şi hârtii), lângă punctul de colectare care deservește asociațiile de proprietari de pe str. Împăratul Traian.
 2. Amendă în valoarede 2.000 lei,  aplicată numitului P.  A. (domiciliat în municipiul Bistriţa), în calitate de administrator al unei societăți comerciale, pentru fapte similare și în același loc.
 3. Amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată numitului P.  D.A.(domiciliat în municipiul Bistriţa), în calitate de asociat unic la o societate comercială pentru aruncarea unor diverse deşeuri reciclabile provenite din activitatea desfăşurată (bonuri, chitanțe și ambalaje din carton), lângă punctul de colectare situat pe str. Poligonului.
 4. Amendă în valoare de 500 lei, aplicată numitului P.  R.E. (domiciliat în municipiul Bistriţa), în calitate de administrator al unei societăți comerciale, pentru depozitarea pe domeniul public, a unor deşeuri reciclabile provenite din activitatea desfăşurată, (ambalaje din carton și diverse înscrisuri), lângă punctul de colectare situat pe str. Octavian Goga.
 5. Amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată numitului K.  I. (domiciliat în localitatea Braniștea), în calitate de asociat unic la o societate comercială pentru aruncarea unor diverse deşeuri reciclabile provenite din activitatea desfăşurată în cadrul punctului de lucru (ambalaje și cutii din carton, flacoane și cutii din material plastic), pe platforma betonată aferentă punctului de colectare selectivă de pe str. Arțarilor
 6. Amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată numitului D.  S. (domiciliat în localitatea Crainimăt), în calitate de administrator al unei societăți comerciale, pentru fapte similare și în același loc.

OFICIAL, de mâine: Dolha – prefect, Toth și Attila – subprefecți martie 3, 2021 - Guvernul s-a întrunit în ședință astăzi, iar unul dintre punctele de pe ordinea ed zi a fost numirea prefecților și subprefecților. Astfel, de mâine, este OFICIAL: Dolha - prefect, Toth și Attila - subprefecți. 
FOTO/VIDEO: GRAV accident la Salva – victimă încarcerată martie 3, 2021 - Un grav accident de circulație a avut loc în Salva. Un autoturism a părăsit partea carosabilă, iar un bărbat a rămas încarcerat.
Peste 1.500 dintre mașinile controlate de RAR în județ, găsite cu nereguli martie 3, 2021 - RAR și Poliția Rutieră au verificat anul trecut, în trafic, peste 1.911 de autoturisme. Dintre acestea, peste 1.500 au fost găsite cu nereguli. CARE au fost cele mai des întâlnite probleme:
Daniel Suciu (deputat PSD BN): Până și ajutorul de înmormântare a fost diminuat! martie 3, 2021 - Daniel Suciu, deputatul PSD BN, a comentat, recent, votul acordat de coaliția majoritară bugetului pentru 2021. „Până și ajutorul de înmormântare a fost diminuat!”, s-a revoltat deputatul.
FOTO: O tânără a rămas încarcerată, după ce mașina în care se afla a ajuns în șanț martie 3, 2021 - Un accident rutier a avut loc în Rusu Bârgăului. Două autoturisme au colizionat frontal, iar în urma impactului, una dintre ele a ajuns în șanț. O tânără a rămas încarcerată între fiarele mașinii. 
O provocare, pentru elevii din Bistrița-Năsăud: EROUL din localitatea mea martie 3, 2021 - Elevii din Bistrița-Năsăud au vreme până în 10 mai să conceapă o lucrare despre eroul din localitatea sau familia lor. Este vorba despre un inedit concurs de istorie, adresat copiilor din gimnaziu sau liceu. Cele mai bune lucrări vor fi distinse cu premii în bani și diplome.
Vaccinare „drive-thru”, în etapa a III-a! martie 3, 2021 - Etapa a II-a de vaccinare va începe, teoretic, pe 15 martie 2021. Autoritățile iau în considerare inclusiv vaccinarea de tip „drive - thru”. Astfel, cetățenii s-ar putea vaccina din confortul... mașinii.
FOCAR Covid într-un sat izolat din județ! „Nu ne explicăm fenomenul”, spune primarul martie 3, 2021 - Un sat din județ a reușit să-i șocheze pe toți! Deși destul de izolat, cu doar „o mână de oameni”, zona a devenit acum focar COVID. „Nu reușim să ne explicăm cum s-a ajuns la așa ceva, mai ales că majoritatea sunt oameni în vârstă, care nu prea circulă”, a declarat primarul comunei.
Peste 100 de femei de la țară și-au găsit de lucru în prima luna a anului 2021 martie 3, 2021 - AJOFM BN a anunțat că a ajutat 206 bistrițeni să-și găsească de lucru în prima lună a anului 2021. Majoritatea celor angajați sunt femei....și un procent însemnat..femei de la țară. 
Noul site al municipalității a adus servicii online în plus, dar a „tăiat” din datele de contact ale funcționarilor martie 3, 2021 - De Mărțișor, Primăria Bistrița le-a făcut cadou bistrițenilor un nou site, mult mai prietenos, dar și o serie de servicii online în plus. A tăiat însă pe altă parte, „ascunzând” telefoanele de serviciu ale funcționarilor din primărie. Aceștia mai pot fi găsiți doar pe fix.
Ioan Turc: Tomberoanele subterane de pe Petre Ispirescu nu sunt permanente! martie 3, 2021 - Una dintre soluțiile administrației locale pentru colectarea „ca la carte” a deșeurilor e folosirea de tomberoane subterane. O astfel de „construcție” a apărut pe strada Petre Ispirescu. „E doar temporar amplasată acolo, pentru ca bistrițenii să vadă CE înseamnă acest sistem de colectare!”, a declarat Ioan Turc.
OAMENI din BN: Ana Bodescu din Salva, Tezaur Uman Viu: „Toate cele de demult au fost mai trainice…” martie 3, 2021 - „Autentic este lucrul adevărat. Că nu poți pune la cămeșa de pânzoaică o șipcă de nailon, că nu mere…! Autentic înseamnă lucrat de mână și lucrat în casă… Oricâte mașinării ar fi pe lumea asta nu le potrivesc așa cum le potrivești tu cu mâna…”, ne mărturisește meșterul popular Ana Bodescu, din Salva, într-un interviu publicat de Centrul Județean pentru Cultură:
Prefectul Dolha vrea premii „motivante” pentru cei care își pârăsc vecinii că aruncă gunoiul în natură martie 3, 2021 - În urma vizitelor în zonele unde oamenii aruncă gunoiul aiurea, prefectul Stelian Dolha a ajuns la concluzia că singurele metode de a stopa acest fenomen este supravegherea intensă, sancționarea vinovaților și chiar acordarea de premii „motivante” pentru cei care-și pârăsc vecinii sau cunoscuții care aruncă gunoiul în natură.
WONDERLAND: Cum stăm noi TOCMAI în capitală, fără să știm…! martie 2, 2021 - Așa cum ați auzit! Dacă voi credeți că locuiți într-o mică urbe în nordul țării, să știți că nu e NIMIC mai fals...! Citadina noastră - că așa-i place Turc-ului nostru să-i spună, e TOCMAI capitala țării! E... Bucureștiul!
Decizie FINALĂ: Dosarul 10 August – ÎNCHIS! UPDATE- se vrea sesizare la CEDO și organizare de proteste martie 2, 2021 - DIICOT a cerut redeschiderea dosarului „10 August” în care erau condamnați șefii Jandarmeriei. Tribunalul București a respins astăzi cererea, decizia fiind finală. Astfel, cei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă definitiv de răspundere penală. UPDATE: Se dorește sesizare la CEDO și organizare de proteste.
VIDEO – Senatorul Ioan Deneș: Actuala coaliție funcționează după principiul „Ciocu’ mic că acum noi suntem la putere” martie 2, 2021 - Senatorul Ioan Deneș consideră că actuala coaliție funcționează după principiul „Ciocu' mic că acum noi suntem la putere”:
Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare! Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte, condamnată și ea martie 2, 2021 - Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, și-a primit sentința finală. Cele șapte condamnări au fost contopite într-o sentință de 8 ani închisoare cu executare. EBA, fata fostului președinte, Traian Băsescu, a primit și ea cinci ani de închisoare cu executare.
SURSE: Firma de audit la care a renunțat Primăria Bistrița vrea scuze de la Turc și penalizări pentru întârzierea contractului martie 2, 2021 - Firma la care a apelat Primăria Bistrița pentru audit și la care ulterior a renunțat după ce primarul Ioan Turc a constatat că administratoarea acesteia este inculpată într-un dosar penal cere municipalității „să revină asupra deciziei” și să renunțe la rezilierea contractului. Surse Bistrițeanul.ro spun că administratoarea firmei ar vrea și penalizări pentru întârzierea contractului și chiar și scuze publice.
EXPLOZIE de cazuri COVID: 60 bistrițeni depistați pozitiv! Lazany: Valul 3 își arată colții! martie 2, 2021 - DSP BN raportează 60 de cazuri noi de COVID depistate în ultimele 24 de ore. „Avem 79 de pacienți deja pe secția COVID, din care 8 la ATI! Se pare că al treilea val își arată colții”, a declarat Gabriel Lazany, managerul SJUB.
COVID-ul nu l-a ocolit nici măcar pe Robert! Dar el, un învingător, ca-ntotdeauna! martie 2, 2021 - Robert Gira - copilul minune din Năsăud - demonstrează că e un luptător și un... învingător! COVID-ul nu l-a ocolit, dar a trecut cu bine și peste această experiență. Mai mult, face tot mai mulți pași - la propriu - spre o viață normală!
VIDEO: Bogdan Ivan Gruia – StartUp Nation pentru Studenți, un sprijin pentru tinerii care ar putea inova România martie 2, 2021 - Deputatul PSD BN Bogdan Ivan Gruia a comentat într-o intervenție în parlament faptul că în bugetul pe 2021 nu se regăsesc preocupările pentru tinerii și studenții din România. „Avem atât de mulți tineri deștepți care vor să crească România și nu au niciun sprijin din partea statului!”
Cum și-a dat seama arhitectul Andrei Popescu că se „operează” cu două PUG-uri la Primăria Bistrița martie 2, 2021 - Prezent aseară la Bistrițeanul Live, arhitectul Andrei Popescu a vorbit despre cum și-a dat seama că la Primăria Bistrița se ține cont de două PUG-uri, fiind eliberate certificate de urbanism în subzone funcționale care în PUG-ul oficial de pe site nu există.
SURPRIZĂ: Ioan Turc și-a luat al cincilea consilier! Fiica unui fost șef din SRI martie 2, 2021 - Prima zi de primăvara i-a adus primarului Ioan Turc încă un consilier personal, al cincilea. Este vorba despre Adeline-Cristina Cozma, care este și consilier local al comunei Rodna. Printre altele, Adeline-Cristina este și fiica lui Sorin Cozma, fostul șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI.
Aquabis: Lucrări de mentenanță, astăzi, în Cușma. Cum vor fi afectați localnicii martie 2, 2021 - Se vor efectua lucrări de mentenanță, astăzi, 2 martie 2021, în Cușma - anunță Aquabis. Cum vor fi afectați localnicii:
Rostul de dimineață: Prea multe măști… Prea puține chipuri. Multe alte surprize, în centrul Bistriței martie 2, 2021 - Prea multe măști, prea puține chipuri – dar cine vrea să simtă pe pielea lui cum anume se scrie liniștea, la Bistrița, musai să dea o raită prin centrul orașului. Aici vă așteaptă cuminți și însuflețite, colorate și haioase, spectaculoase sau pur și simplu călduroase – o mulțime de surprize.
Temperaturile de primăvară au pus lacătul pe Pârtia Cocoș martie 2, 2021 - Ieri, în prima zi de primăvară Pârtia Cocoș a declarat sezonul de iarnă închis. Nici sezonul acesta bistrițenii nu au avut ocazia să se bucure de pârtia de lângă Bistrița mai mult de 2-3 săptămâni.
Bistrița a depășit incidența de 1,5/1.000! Noi restricții, începând de mâine: martie 1, 2021 - Autoritățile județene anunță noi restricții în municipiul Bistrița. Asta după ce incidența cazurilor COVID a depășit 1,5/1.000 de locuitori.
ALTE Vremuri… Imagini de colecție cu prefectul județului, la vânătoare martie 1, 2021 - Câteva spectaculoase fotografii au făcut deliciul internauților, dar și al pasionaților de vânătoare, zilele trecute. Acestea îl înfățișează pe însuși prefectul județului, surprins alături de câțiva prieteni și colegi – la o partidă de vânătoare:
Primele pubele îngropate au ajuns la Bistrița! martie 1, 2021 - Noua administrație a anunțat că va opta pentru pubele îngropate - subterane, de îndată ce actualul contract cu Supercom va expira. Astăzi s-a montat „prima mostră”, pe strada Petre Ispirescu.
Și-a agresat și furat clientul! Taximetristul, reținut! martie 1, 2021 - Un taximetrist va ajunge azi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Acesta și-ar fi agresat și furat un client.