6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Aproape jumătate din incendiile din Bistrița-Năsăud, cauzate de focul nesupravegheat

Incendiile sunt devastatoare și pot curma atât vieți omenești cât și animale, iar pagubele produse, de cele mai multe ori, sunt imense. Cea mai răspândită cauză: focul nesupravegheat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a transmis într-o conferință de presă o serie de statistici ale anului 2021, un bilanț, care oferă o idee despre ce se poate întâmpla dacă într-o fracțiune de secundă nu suntem atenți ori suntem de-a dreptul superficiali.

Pompierii au intervenit în cursul unui an în 9653 situaţii de urgenţă (o scădere cu 5,48% faţă de 2020) dintre care 250 au fost incendii, în 9064 din cazuri pentru ajutor medical de urgență, 27 de incendii de vegetație, 92 de intervenții în cazul asistenţei persoanelor, 104 alte situaţii de urgenţă și 116 pentru protecţia comunităților.

În cazul incendiilor, cea mai răspândită cauză pentru apariția acestora, în procent de aproape 40%, sunt focurile nesupravegheate, jarul sau scânteile care mai apoi ajung pe suprafețe inflamabile, iar mai departe lucrurile pot degenera într-o adevărată tragedie.

Conform documentului prezentat de ISU BN, în anul 2021, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud s-au produs 250 incendii (o medie de 0,68 /zi) și 27 incendii de vegetație și altele.

Pe lângă jar sau scântei, sunt întâlnite des cazurile de scurtcircuit electric (26%), efectul termic (16%) și flăcările (8%).

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: