14.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Au luat banii din bancă, dar nu-și plătesc ratele. Bistrița-Năsăud, pe lista județelor rău-platnice

Bistrițenii care au luat credite din bancă nu își prea plătesc la timp ratele, o arată datele oferite de Institutul Național de Statistică. Datoriile pe care le au bistrițenii la bănci trec de 120 de milioane de lei.

Potrivit Jurnalul.ro, aproape 700.000 de români aveau restanțe la bănci mai mari de 30 de zile în aprilie 2018. Numărul este cu aproape 25.000 mai mare decât în aceeași lună a anului trecut, însă sumele restante sunt puțin mai mici.

Cele mai mari sume sunt datorate de românii din București și Ilfov (3,8 miliarde de lei), Sibiu (465 de milioane), Brașov (459 de milioane), Prahova (325 de milioane), Timiș (307 milioane de lei), Cluj (268 de milioane), Bihor (266 de milioane) sau Iași (244 de milioane).

Bistrița-Năsăud se află pe lista județelor cu mulți rău-platnici. Restanțele înregistrate în județul nostru trec de 127 de milioane de lei. În 18 județe restanțele totale înregistrate de populație trec de 100 de milioane de lei.

La polul opus, cei mai serioși români sunt cei din Călărași, unde restanțele reprezintă doar 2,8% din împrumuturile totale acordate în județ. Serioși sunt și cei din Arad și Alba.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...