14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Au luat banii din bancă, dar nu-și plătesc ratele. Bistrița-Năsăud, pe lista județelor rău-platnice

Bistrițenii care au luat credite din bancă nu își prea plătesc la timp ratele, o arată datele oferite de Institutul Național de Statistică. Datoriile pe care le au bistrițenii la bănci trec de 120 de milioane de lei.

Potrivit Jurnalul.ro, aproape 700.000 de români aveau restanțe la bănci mai mari de 30 de zile în aprilie 2018. Numărul este cu aproape 25.000 mai mare decât în aceeași lună a anului trecut, însă sumele restante sunt puțin mai mici.

Cele mai mari sume sunt datorate de românii din București și Ilfov (3,8 miliarde de lei), Sibiu (465 de milioane), Brașov (459 de milioane), Prahova (325 de milioane), Timiș (307 milioane de lei), Cluj (268 de milioane), Bihor (266 de milioane) sau Iași (244 de milioane).

Bistrița-Năsăud se află pe lista județelor cu mulți rău-platnici. Restanțele înregistrate în județul nostru trec de 127 de milioane de lei. În 18 județe restanțele totale înregistrate de populație trec de 100 de milioane de lei.

La polul opus, cei mai serioși români sunt cei din Călărași, unde restanțele reprezintă doar 2,8% din împrumuturile totale acordate în județ. Serioși sunt și cei din Arad și Alba.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...