6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Au plecat la colindat… din carantină. Un bărbat din Caraș Severin, găsit tocmai în Năsăud

31 de persoane au fost găsite de către polițiști că nu respectau măsura de carantinare. Un bărbat din Caraș Severin a fost identificat în Năsăud, chiar dacă trebuia să se afle acasă, în carantină.

În ultimele zile au fost efectuate controale pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 55 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 763 de persoane plasate în carantină la domiciliu.

Au mai fost legitimate 233 de persoane, au fost oprite pentru verificări 131 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 95 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Din totalul acestora, 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, în cuantum de 29.000 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale.

Persoane care trebuiau să stea în carantină, găsite în alte zone de către organele de control:

La data de 24 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au constatat faptul că doi bărbați de 34 și 43 de ani din municipiu nu respectă măsura carantinei la domiciliu, nefiind găsiți la adresele declarate. Față de aceștia a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020 cu amendă în cuantum de 1000 de lei în ambele cazuri.

La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința nu au găsit la adresele declarate pentru efectuarea carantinei, doi bărbați de 32 și 40 de ani din Vermeș. Față de fiecare dintre aceștia a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 1000 de lei.

Bărbat din Caraș Severin, în Năsăud

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat un bărbat de 33 de ani din Caraș Severin care se afla pe raza orașului, nerespectând măsura carantinei. Bărbatul a fost sancționat cu 2000 de lei conform prevederilor Legii 55/2020.

La data de 24 decembrie, polițiștii Poliției municipiului Bistrița, sprijiniți de polițiști locali au depistat mai multe persoane care nu respectau măsura carantinei la domiciliu. O femeie de 29 de ani din Viișoara, un bărbat de 23 de ani din Sărata, 4 bărbați de 41, 59, 23 și 43 de ani din Bistrița, o femeie de 34 de ani din Bistrița și o femeie de 26 de ani din Sigmir, au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii 55/2020 cu amenzi în cuantum total de 4000 de lei.

La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat 4 persoane care nu respectau măsura carantinei la domiciliu. Un bărbat de 32 de ani din Vermeș, 2 femei de 20 și 49 de ani din Lechința și o femeie de 26 de ani din Corvinești au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii 55/2020 cu amenzi în cuantum total de 4000 de lei.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud și cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat doi bărbați de 33 și 28 de ani din Năsăud și Telcișor care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu fiind sancționați fiecare cu câte 2000 de lei conform prevederilor Legii 55/2020.

La data de 26 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat 4 bărbați de 23, 27, 43 și 57 de ani cât și două femei de 26 și 37 de ani din Bistrița care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 5000 de lei conform prevederilor Legii 55/2020.

La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat 3 femei de 20, 25 și 27 de ani din Vermeș și Lechința și doi bărbați de 33 și 39 de ani din Enciu și Țăgșoru, persoane care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 5000 de lei în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, au depistat un bărbat de 52 de ani din localitate, care nu respecta măsura carantinei la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii 55/2020 cu amendă în cuantum de 1000 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: