18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Au tăiat copacii? Nu e bai! Dar de ce nu au cerut aviz???

Din ordinul unui reprezentant de instituție județeană, copacii din fața palatului Administrativ au fost tăiați în luna decembrie. Polițiștii l-au amendat pentru că… nu a cerut aviz.

În noaptea de 22 spre 23 decembrie, o imagine dezolantă se desfășura în fața ochilor trecătorilor din Piața Petru Rareș. Frumoșii copaci din fața Palatului Administrativ erau puși la pământ… de drujbe.

„Este incredibil cum ajung unii să ne mutileze orașul în funcție de te miri ce mâncare stricată au mâncat la prânz. După ce că au împopoțonat piața cu tot felul de kiciuri, i-au făcut și statuie lui Aladin de la Moldova, acum au tăiat copacii din jurul CJ-ului, noaptea, ca hoții. Urâți oameni! Mi se face greață când văd așa ceva!”, a fost mesajul lui Teodor Mârza, bistrițeanul ce a trimis pozele pe adresa redacției.

La aproape o săptămână distanță de la acest eveniment, cel ce a dat ordinul a fost amendat. Și nu pentru că a tăiat copacii. Ci pentru că nu a cerut… aviz! Că pământul e al Primăriei, chiar dacă e amplasată clădirea CJ-ului pe el.

„În conformitate cu prevederile Art. 13, pct. 1 din prezenta hotărâre, numitului M.  G.-F. (domiciliat în municipiul Bistriţa), i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Persoana în cauză, în calitate de reprezentant al unei instituţii judeţene, nu a solicitat în prealabil avizul «Comisiei de evaluare şi avizare pentru activităţile de defrişare a arborilor» din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, pentru tăierea unor arbori plantaţi pe domeniul public în Piaţa Petru Rareş”, se arată în comunicatul Poliției Locale Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...