11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Aveți RCA la Euroins? Compania intră în insolvență. CE se întâmplă cu asigurările:

Compania de asigurări Euroins România intră în insolvență. ASF i-a retras autorizația de funcționare. CE se întâmplă cu polițele emise:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins România. Totodată, s-a decis constatarea indiciilor stării de insolvenţă şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment. Aceasta vine la un an de la cel mai mare faliment din piaţa asigurărilor, cel al City Insurance.

DE CE a retras ASF autorizația Euroins România

Decizia Consiliului ASF se bazează  pe o amplă analiză a situaţiei Euroins România. În acest sens, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acţiuni intense de control. Acestea au avut drept rezultat evidenţierea situaţiei reale a societăţii. Între februarie 2020 şi ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancţiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acţiuni de control. Toate sancţiunile aplicate de ASF societăţii Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanţele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor” scrie Ziarul Financiar.

Mai multe detalii despre decizia ASF, AICI.

Ce se întâmplă cu polițele?

Poliţele RCA celor peste 2,5 milioane de şoferi la Euroins îşi vor continua valabilitatea. Problema mare va apărea în momentul în care are loc un eveniment rutier cu daune. Având în vedere că FGA (Fondul de garantare al Asiguraților) va prelua administrarea companiei, cererile de despăgubire vor trebui direcţionate către ei. Timpul pentru procesare a dosarelor şi plata efectivă a despăgubirilor va fi destul de mare, cel puţin până se vor analiza toate documentele din cadrul Euroins” scrie sursa mai sus citată.

Conform Cotidianul.ro, problema este că FGA nu mai are bani. Fondul este secătuit de insolvența City Insurance și cele 6.000 de cazuri de accidente care au trebuit să fie plătite în 2022. FGA va trebui să primească bani de la bugetul de stat, pentru a fi salvată situația, adică toți românii vor plăti falimentul Euroins.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...