2.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Avocații Baroului Bistrița-Năsăud vor face voluntariat în școli: Drepturile civile și penale sau responsabilități, explicate elevilor

Avocați ai Baroului Bistrița-Năsăud vor face voluntariat în cadrul unui proiect dedicat elevilor de liceu. Prin acest proiect, elevii vor asimila cunoștințe despre drepturi și responsabilități, dar și drepturile lor civile și penale.

Proiectul „Fii avocat în școala ta!”, coordonat de la nivel național, începe pe 15 martie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

„Începând cu data de 15 martie 2022, demarează derularea proiectului „Fii avocat în școala ta!” și la nivelul Baroului Bistrița Năsăud. Proiectul a fost inițiat de către U.N.B.R. și se derulează la nivel național, pe baza voluntariatului avocaților”, informează Baroul Bistrița-Năsăud.

Proiectul se adresează elevilor din liceele bistrițene și va fi aplicat un format al educației juridice non-formale și vizează facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților lor, dar și a răspunderii lor civile și penale.

20 de avocați vor face voluntariat în cadrul acestui proiect.

„Echipa de proiect din cadrul Baroului Bistrița Năsăud conștientizează responsabilitatea și provocările asumate și avocații noștri sunt nerăbdători să se întoarcă la școală, alături de elevi! Consiliul baroului îi felicită și îi susține pe cei 20 voluntari pentru că au ales să se implice în această activitate de importanță majoră!”, mai transmite Baroul.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Poi astfel de teme trebuiau facute de cand lumea , ptr ca ajung la majorat si majoritatea tinerilor se comporta in societate haotic si fara sa gandeasca sa respecte vreo dispozitie legala. Pana ajungi la drepturi, este necesar mai intai sa-ti satisfaci obligatiile fata de tzara asta … si in scoli, pana acum nimeni nu s-a gandit la asta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...