0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Avocații Baroului Bistrița-Năsăud vor face voluntariat în școli: Drepturile civile și penale sau responsabilități, explicate elevilor

Avocați ai Baroului Bistrița-Năsăud vor face voluntariat în cadrul unui proiect dedicat elevilor de liceu. Prin acest proiect, elevii vor asimila cunoștințe despre drepturi și responsabilități, dar și drepturile lor civile și penale.

Proiectul „Fii avocat în școala ta!”, coordonat de la nivel național, începe pe 15 martie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

„Începând cu data de 15 martie 2022, demarează derularea proiectului „Fii avocat în școala ta!” și la nivelul Baroului Bistrița Năsăud. Proiectul a fost inițiat de către U.N.B.R. și se derulează la nivel național, pe baza voluntariatului avocaților”, informează Baroul Bistrița-Năsăud.

Proiectul se adresează elevilor din liceele bistrițene și va fi aplicat un format al educației juridice non-formale și vizează facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților lor, dar și a răspunderii lor civile și penale.

20 de avocați vor face voluntariat în cadrul acestui proiect.

„Echipa de proiect din cadrul Baroului Bistrița Năsăud conștientizează responsabilitatea și provocările asumate și avocații noștri sunt nerăbdători să se întoarcă la școală, alături de elevi! Consiliul baroului îi felicită și îi susține pe cei 20 voluntari pentru că au ales să se implice în această activitate de importanță majoră!”, mai transmite Baroul.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Poi astfel de teme trebuiau facute de cand lumea , ptr ca ajung la majorat si majoritatea tinerilor se comporta in societate haotic si fara sa gandeasca sa respecte vreo dispozitie legala. Pana ajungi la drepturi, este necesar mai intai sa-ti satisfaci obligatiile fata de tzara asta … si in scoli, pana acum nimeni nu s-a gandit la asta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...