13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

AZI, în Bistrița – jazz la Sinagogă…!

Dacă e marți, 17 aprilie, este și jazz la Sinagogă, de la ora 20:00: Trio Bones din Olanda se află pentru prima oară în turneu în România, după ce leaderul trupei, Ziv Taubenfeld (clarinet bass, compoziție) a aflat că are rădăcini în România.

Ziv Taubenfeld s-a născut în Karmiel (Israel), în februarie 1986, și a început să cânte la clarinet de la 11 ani, inițial în orchestra școlii. A continuat însă cu studiul muzicii clasice la conservatorul din orașul natal pentru încă 6 ani, moment în care, atras de sunetele joase, Ziv Taubenfeld descoperă clarinetul bass și se îndrăgostește definitiv de acest instrument pe care l-a și studiat în Olanda, alături de Michael Moore.

Shay Hazan (contrabas) s-a născut în noiembrie 1989 în Israel, a început să studieze chitara electrică la vârsta de 12 ani, iar din 2007 cariera sa muzicală avea să se schimbe radical, muzicianul hotărând să studieze de unul singur contrabasul. În timpul studiilor la Jerusalem Academy for Music & Dance, Shay Hazan a început să-și interpreteze propriile creații și să improvizeze muzică în diferite ocazii, prin țară, curând după absolvire performând alături de muzicienii din New Albert Beger Quartet, Stephen Horenstein  Sextet, Bones și, ocazional, în grupuri alături de care își interpretează compozițiile.

Cei doi muzicieni vor fi însoțiți în acest turneu de Onno Govaert (tobe), prețul unui bilet fiind 15 lei și 10 lei (pentru elevi, studenți sau pensionari).

Până acum Trio Bones a înregistrat două albume: Bones și Haberdashery (2017):

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/uG1Etbn4cQs” /]

Evenimentul este oferit de Primăria Municipiului Bistrița, Centrul Cultural Municipal „G. Coșbuc”, Societatea de Concerte Bistrița și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...