9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Bebeluș în stare gravă, după ce preotul l-a cufundat cu totul în cristelniță!

O familie de suceveni trece prin clipe de groază, după ce de la Biserică au ajuns la spital. Bebelușul lor, care a fost încreștinat azi, a băut prea multă apă din cristelniță, când preotul l-a cufundat cu totul în vas. Micuțul a fost resuscitat și se află pe ATI, în stare gravă.

O zi de bucurie s-a transformat într-o zi de groază pentru o familie de suceveni.

Aceștia și-au dus micuțul, de o lună și jumătate, la Biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava, pentru a fi încreștinat.

Preotul l-a cufundat pe bebeluș cu totul în cristelniță, iar copilul ar fi înghițit o cantitate mare de apă. Cum copilul nu mai reacționa, s-a sunat la 112.

Bebelușul a fost transportat cu un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Suceava. Asta după ce au reușit să-l resusciteze și să-l scoată din stop cardio- respirator. Acum se află pe secția de Anestezie Terapie Intensivă, intubat și ventilat mecanic.

Conform Adevărul.ro, medicul urgentist Ionuţ Bârsan a declarat că micuţul avea în plămâni o cantitate destul de mare de apă.

Protopopul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Doru Budeanu, susţine că bebeluşul ar fi plâns imediat după ce a fost scos din apă, semn că plămânii nu i-ar fi fost afectaţi. Protoiereul a aflat informaţia de la preotul care a oficiat botezul.

Ancheta este în desfăşurare. La momentul scoaterii din apă copilul a plâns, deci era în regulă. După scoaterea din apă, la un moment dat, preotul şi naşii au observat că se moleşise. Preotul a sesizat lucrul acesta. Împreună cu naşii, a chemat SMURD-ul. Preotul are experienţă, nu este începător, nu se pune problema. Nu este primul botez. Aşteptăm să vedem ce spun şi medicii. Dacă s-ar fi întâmplat ceva la scufundare, copilul n-ar plâns”, a declarat Doru Budeanu.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, pentru a stabili cum s-a produs nenorocirea.

În 2017 a mai fost un caz de bebeluș mort după slujba de botez, la Iași, dar concluziile anchetatorilor au fost că acesta se înecase cu lapte.

Foto- DeMamici.ro

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...