13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Bistrița-Năsăud: 3 cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 17.585 persoane infectate

Avem 312 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 198 de cazuri noi de infecție cu coronavirus.

Crește numărul de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, la nivelul județului. Până în acest moment 312 bistrițeni au fost infectați cu noul coronavirus. Trei persoane au fost depistate în ultimele 24 de ore. Totuși, dintre aceștia, unii au decedat, iar alții s-au vindecat. Astfel, la această oră, sunt 94 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 21.05.2020, este următoarea:

 • 136 persoane în carantină instituționalizată;
 • 1196 persoane în izolare la domiciliu;
 • 312 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 24 decese,
 • 194 persoane vindecate.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
 • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
 • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
 • Până în prezent, 20 cadre medicale (șapte medici, 13 asistenți) și șapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 21 au fost declarate vindecate.
 • Două persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, una a fost vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice.

Situația epidemiologică la nivel național

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 198 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 17.585. Dintre acestea, 10.581 s-au vindecat și 1.151 de persoane au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 203 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.800 de persoane. Alte 39.614 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 342.466 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 3.026 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 105 au decedat, iar 22 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...